Laks med mango- og avokadosalat

Lakseloin trenger 2-3 minutter på hver side i stekepannen og kan gjerne stekes samtidig til liten og stor.

Dette er en middag alle kan glede seg til!

  • Lakseloin (liten pakke)
  • Råris/fullkornsris

Mango- og avokadosalat:

  • 2 mango i terninger
  • 1 avokado i ternnger
  • 1 rødløk , i tynne skiver
  • 1 øko spisspaprika, i terninger
  • ½-1 rød chilli, finhakket (megde etter smak)
  • 1 neve frisk koriander, grovhakket
  • ½ sitron, saften av
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts kaldslynget honning
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Kok risen. Del opp alt av salatingredienser og bland i en skål. Bland dressingen og rør denne inn i salaten. La smakene utvikle seg i salaten mens du steker laks i 1 ss smør i en stekepanne.

Server så mango-og avokadosalaten til laks med ris som tilbehør.

Sitrussalat

6 porsjoner:

  • 1 appelsin
  • 1 pomelo (kan byttes til ytterligere 1 appelsin)
  • 1 rosa grapefrukt
  • 2 kiwi
  • 1 toppet ss kaldslynget honning
  • saften av 1 lime
  • kjernene av ½ granateple
  • en håndfull friske korianderblader til pynt
  • gresk yoghurt (Synnøve Finden)
Sitrussalat
Sitrussalat Foto: Bra godt / TV 2

Slik gjør du:

Skrell appelsin, pomelo og grapefrukt og skjær dem i fileter.

Skrell kiwi og skjær i halvmåner

Pisk sammen honning og limesaft i en stor keramikk/glassskål. Ha appelsin, pomelo, grapefrukt og kiwi i skålen og bland godt.

Rull granateplet mot et hardt underlag så frøene løsner lettere når du skal rense frukten. Del så skallet i to (ikke tvers igjennom). Fyll en bolle med kaldt vann. Ha granateplet under vann og rens ut frøene, så slipper du at det spruter fruktsaft.

Fordel fruktsalaten i skåler, ha en stor spiseskje gresk yoghurt på og dryss granateplekjerner og frisk koriander over.​