Mettende og sunne pannekaker

Disse småtykke pannekakene med cottage cheese er perfekt til frokost eller lunsj.

Du kan steke pannekakene på takke eller i panne.

Til 12-13 stk tykke og små pannekaker trenger du:

  • 4 egg
  • 1 beger (ca 3 dl) cottage cheese
  • 1 ¾ dl melk (lettmelk eller vanlig helmelk)
  • ½ ts salt
  • Ca. 2 ½ hvetemel (ev fint og litt grovt mel blandet)
  • ½ ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts vaniljesukker
  • 2 ss sukker (kan sløyfes)
  • smør til steking

Skill eggene – plommer og hviter hver for seg.

Visp sammen eggeplommer, cottage cheese, melk og salt i en bolle. Sikt i mel, natron og bakepulver. Vend sammen til en glatt røre.

FALT I SMAK: Pannekakene falt i smak hos friidrettsstjernen Karsten Warholm. Foto: TV 2
FALT I SMAK: Pannekakene falt i smak hos friidrettsstjernen Karsten Warholm. Foto: TV 2

Stivpisk eggehvitene med sukker og vaniljesukker i en annen bolle. Vend inn i røren med egg og mel.

Stek små pannekaker på en takke eller i en stekepanne med belegg. Snu pannekakene når de har stivnet på toppen.

NB! Smør eller pensle takken/pannen med litt smør før røren legges på!

Til servering:

  • Flytende honning eller lønnesirup
  • Friske eller rørte bær
  • Smør med smør og dryss med litt sukker
  • Smør med smør og server med brunost
  • Sløyf sukker og vaniljesukker i røren og serverer pannekakene med smør og salt mat, som for eksempel spekeskinke eller gravet/røkt laks – eller det du selv liker.