Her er oppskriftene fra «En kveld hos Kloppen»
Solveigs gjester disker som vanlig opp med en nydelig treretters. Her er oppskriftene:
Kristin Skogen Lunds bruschetta
Dette trenger du:
- Tomater
- Frisk basilikum
- Rødløk
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Loff, bruk gjerne restebrød
- Spekeskinke – gjerne Santa Kristina eller Tind
- Chevre – gjerne TINE Haukeli
- Crispisalat
Rist brødskivene og ha på litt olivenolje
Gni skivene inn med hvitløk og ha på tomatblandingen
Legg en skive spekeskinke og basilikumblad på toppen
Serveres med en grønn salat med chevre
Drikke:
Nøgne Ø Saison
Sigrid Bonde Tusviks pepperstekte indrefilet av svin
Dette trenger du:
- 500 g indrefilet av svin
- Svarte hele pepperkorn, en pose
- 1 ss soyaolje
- 1 ss smør
Slik gjør du:
Reinskjær kjøttet. La pepperkornene ligge i en tørr stekepanne ved høy temperatur i 2-3 minutter, rist på panna innimellom. Støt pepperen i en morter og rull kjøttet i den støtte pepperen.
Brun fileten i panna i ei blanding av olje og smør, slik at den får en brun skorpe.
Bak den så i en forvarmet ovn ved 120 grader i 18 minutter, ta den ut og la den hvile i 5 minutter.
Blomkålpuré:
- 1/2 blomkålhode
- 1 dl vann
- 1,5 dl H-melk
- 1 fedd Hvitløk
- ¼ Løk
- 2 ss grovhakka Valnøtter
- 2 ss Usalta smør
- salt og nykverna pepper
Del blomkål i små buketter. Finhakk løk og hvitløk. Ha alt i en kasserolle og la koke i ca 10 minutt til blomkål er myk.
Ha blomkål og ca 2 dl av kokeveska i en blender og kjør til glatt puré. Ta ut og varm puréen i en kasserolle.
Rør inn 2 ss usalta smør, krydre med salt og pepper og tilsett valnøtter.
Rødløk og eple:
- 1 grovhakka rødløk
- 2 grovhakka epler
- 1 ss Sukker
- 1 ss usalta smør
- Eplejuice (4 ss)
- Salt og pepper
Stek løk med smør i 1 minutt. Tilsett epleterninger og stek videre 1 minutt. Ha i sukker og eplejuice og kok i 5 minutt. Smak til med salt og pepper.
Karrismørsaus:
- 5 dl hvitvin (tørr eller halvtørr)
- 1/2 finhakka løk
- 250 usalta smør
- 2 ss karri
Finhakk sjalottløk. Kok hvitvin og sjaløttløk til det er 1ss væske igjen. Pisk inn smøret og smak til med karri.
Petter Nyquists hjemmelagde is
Dette trenger du:
- 8 eggeplommer
- 6ss melis
- 6dl kremfløte
- 1 vaniljestang
- Melkesjokolade
- Pistasjnøtter
Slik gjør du det:
1. Visk eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv.
2. Bland inn frøene fra vaniljestangen i kremfløten, før den blandes med eggedosisen.
3. Frys 4-5 timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller.
Isen serveres med en topping av hakket sjokolade og pistasjnøtter.