Kristin Skogen Lunds bruschetta

Dette trenger du:

  • Tomater
  • Frisk basilikum
  • Rødløk
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Loff, bruk gjerne restebrød
  • Spekeskinke – gjerne Santa Kristina eller Tind
  • Chevre – gjerne TINE Haukeli
  • Crispisalat

Rist brødskivene og ha på litt olivenolje

Gni skivene inn med hvitløk og ha på tomatblandingen

Legg en skive spekeskinke og basilikumblad på toppen

Serveres med en grønn salat med chevre

Drikke:

Nøgne Ø Saison

Sigrid Bonde Tusviks pepperstekte indrefilet av svin

Dette trenger du:

  • 500 g indrefilet av svin
  • Svarte hele pepperkorn, en pose
  • 1 ss soyaolje
  • 1 ss smør

Slik gjør du:

Pepperstekt indrefilet av svin.
Pepperstekt indrefilet av svin. Foto: En kveld hos Kloppen / TV 2

Reinskjær kjøttet. La pepperkornene ligge i en tørr stekepanne ved høy temperatur i 2-3 minutter, rist på panna innimellom. Støt pepperen i en morter og rull kjøttet i den støtte pepperen.

Brun fileten i panna i ei blanding av olje og smør, slik at den får en brun skorpe.

Bak den så i en forvarmet ovn ved 120 grader i 18 minutter, ta den ut og la den hvile i 5 minutter.

Blomkålpuré:

  • 1/2 blomkålhode
  • 1 dl vann
  • 1,5 dl H-melk
  • 1 fedd Hvitløk
  • ¼ Løk
  • 2 ss grovhakka Valnøtter
  • 2 ss Usalta smør
  • salt og nykverna pepper

Del blomkål i små buketter. Finhakk løk og hvitløk. Ha alt i en kasserolle og la koke i ca 10 minutt til blomkål er myk.

Ha blomkål og ca 2 dl av kokeveska i en blender og kjør til glatt puré. Ta ut og varm puréen i en kasserolle.

Rør inn 2 ss usalta smør, krydre med salt og pepper og tilsett valnøtter.

Rødløk og eple:

  • 1 grovhakka rødløk
  • 2 grovhakka epler
  • 1 ss Sukker
  • 1 ss usalta smør
  • Eplejuice (4 ss)
  • Salt og pepper

Stek løk med smør i 1 minutt. Tilsett epleterninger og stek videre 1 minutt. Ha i sukker og eplejuice og kok i 5 minutt. Smak til med salt og pepper.

Karrismørsaus:

  • 5 dl hvitvin (tørr eller halvtørr)
  • 1/2 finhakka løk
  • 250 usalta smør
  • 2 ss karri

Finhakk sjalottløk. Kok hvitvin og sjaløttløk til det er 1ss væske igjen. Pisk inn smøret og smak til med karri.

Petter Nyquists hjemmelagde is

Dette trenger du:

  • 8 eggeplommer
  • 6ss melis
  • 6dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • Melkesjokolade
  • Pistasjnøtter
Petter Nyquists hjemmelagde is.
Petter Nyquists hjemmelagde is. Foto: En kveld hos Kloppen / TV 2

Slik gjør du det:

1. Visk eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv.

2. Bland inn frøene fra vaniljestangen i kremfløten, før den blandes med eggedosisen.

3. Frys 4-5 timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller.

Isen serveres med en topping av hakket sjokolade og pistasjnøtter.