Dette trenger du:

  • Ca. 400 g fullkornpasta (små pastarør eller makaroni)
  • 1 løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • Olivenolje til steking
  • 1 boks flådde hermetiske tomater eller 2-4 flådde friske tomater
  • 1 dl kraft fra kylling/kalv eller grønnsaker evt. vin og en god neve frisk basilikum eller 1 ss tørket basilikum
  • Salt og pepper
  • 1-2 ts balsamicoeddik
  • 3-4 biter fersk mozzarella
  • 2 ½ dl revet parmesan

Slik gjør du:

Finhakk løk, hvitløk og chili (uten frø), og surr myk i olivenolje. Tilsett tomater og evt. litt vin eller vann. Kok opp og la småkoke uten lokk i ca. 30 min.

Varm stekeovn til 200 º C. Kok pasta etter anvisning på pakken (til al dente), mens tomatsausen koker. Hell av kokevannet.

Smak tomatsausen til med salt, pepper, litt balcamicoeddik og tilsett resten av basilikumbladene, revet opp med hendene eller grovhakket. Bland den kokte pastaen med halvparten av tomatsausen og ca 1 dl revet parmesan.

Smør en ildfast form med olje og legg pastasausen lagvis med mozzarella i biter i formen. Avslutt med mozzarella og rikelig med revet parmesan. Stek midt i varm stekeovn i ca. 20 min til retten er sprø og gyllen.

Server med salat og brød med olivenolje. Tips: Ønsker du å «utvide» retten, server med tynne skiver spekeskinke.

GRATENG: Kan lages på forhånd og varmes opp før servering.
GRATENG: Kan lages på forhånd og varmes opp før servering.