Sitron- og rosmarinmarinerte lammekoteletter, servert med grillet ananas med smak av lime og chili.

  • 1 kg lammekotelett eller koteletter av kje
  • 1 dl olivenolje
  • 1⁄2 sitron
  • 1⁄2 dl friske urter
  • 2 ss revet sitronskall
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts grovmalt svart pepper

Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en ildfast form eller i en tett plastpose.

Legg i lammekotelettene og la det stå til marinering i 1-2 timer i romtemperatur eller i kjøleskap i 6-8 timer (la kotelettene bli romtemperert før de stekes/grilles). Vend på posen av og til under marineringen.

Ta kotelettene ut av marinaden, la de renne litt av seg, dryss med salt og pepper. Legg lammekotelettene på rist på varm grill, eller stek i en grillpanne/stekepanne.

GRILL I PÅSKEN: Legg lammekoteletter, pølser og tilbehør på grillen – enklere blir det ikke. Foto: TV 2
GRILL I PÅSKEN: Legg lammekoteletter, pølser og tilbehør på grillen – enklere blir det ikke. Foto: TV 2

Grill/stek kotelettene i 3-4 min på hver side, avhengig av tykkelse. La dem hvile 2-3 min før servering.

Grillet ananas

  • 1 moden ananas
  • 1 lime
  • 4 ss sukker
  • ½ rød finhakket chili uten frø
  • 1 ts finhakket frisk ingefær (kan sløyfes)

Skjær av topp og bunn på ananasen. Skjær av skallet hvis ønskelig og del ananasen i 1 cm tykke skiver.

Gni ananasskivene eller grillristen med litt olje. Grill skivene over god varme i ca. 3 minutter på hver side. Pensle med olje, chili, lime og sukker før og under grillingen.

Grillet ananas kan serveres som tilbehør til grillmaten, men smaker også godt til dessert med vaniljeis eller vaniljekesam.

Chilli- og limesukker

Skrubb limen godt under rennende kaldt vann. Rasp/riv av skallet (kun det ytterste grønne). Gni sukker, limeskall, chili og ingefær sammen i en morter (eller kjør det sammen i en liten hurtigmikser). Koriander kan også tilsettes blandingen.

Ønsker du å servere grillet ananas til dessert, for eksempel til vaniljeis eller med vaniljekesam, tilsett mynte og vanilje i «limesukkeret».