Appelsinfromasj med kvikk lunsj. Til 8-10 porsjoner trenger du:

  • 2 eggeplommer
  • 2 egg
  • 75-85 g sukker (avhengig av hvor søt du vil ha fromasjen)
  • 5 plater gelatin
  • 1 ½ dl friskpresset appelsinjus
  • 3 ss sitronsaft
  • revet skall av 1/2 appelsin og ½ sitron (kun skall med farge, dvs. ikke det hvite)
  • 3 dl kremfløte
  • 2-4 ss Grand Marnier (kan sløyfes)

Serveres med for eksempel appelsinsalat laget av appelsinfileter, skjærer ut appelsinfileter mellom de hvite hinnene.

Slik gjør du:

Legg gelatin i kaldt vann. Dersom du vil bruke gelatinpulver blander du pulveret med appelsin/sitronsaften.

Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.

Pisk kremfløten bløt.

Vend krem og eggedosis sammen, bruk en slikkepott.

Skrubb appelsinene og sitron i kaldt vann og riv av det ytterste av skallet (bruk et fint rivjern/zestjern).

Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de sammen med appelsin- og sitronsaft (varmes uten å koke). Avkjøl litt (til fingervarm) og vend inn kremen i en tynn stråle under omrøring.

Tilsett finrevet skall. Hell kremmassen i en bolle, brødform (kledd med plast hvis du skal hvelve den ut) eller hell i porsjonsglass/kopper. La stivne i kjøleskap minst 3-4 timer eller lenger. Holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Med Kvikk Lunsj:

En variant av appelsinfromasj kan være å knuse/finhakke Kvikk Lunsj, legg et lite lag i bunnen av porsjonsglass og helle appelsinfromasj-massen over. Avkjøl kjøleskap.

Appelsinsirup

Ha 1- 1 1/2 dl sukker/brunt sukker i en kasserolle. Tilsett 3-4 dl presset appelsinjuice og revet skall av 1 appelsin (kun det gule).

Kok opp og la småkoke uten lokk til sirupkonsistens.

Avkjøl og fordel over appelsinfromasjen ved servering. Legg noen appelsinfileter i appelsinsirupen.

Appelsinfileter: skjær ut appelsinfileter mellom de hvite hinnene.

PÅSKEDESSERT: Hva passer vel bedre enn appelsinfromasj med Kvikk Lunsj til påsken! Foto: TV 2
PÅSKEDESSERT: Hva passer vel bedre enn appelsinfromasj med Kvikk Lunsj til påsken! Foto: TV 2