I dag var Wenche i Holmenkollen og disket opp vafler til flere anledninger.

Pølse i vaffel

  • 4 dl ferdigkokt eller hjemmelaget potetmos
  • 100 g smør
  • 5 egg
  • ¼ ts salt
  • 3 dl hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 4 dl melk (litt av melken kan erstattes med kulturmelk eller rømme)

Tilbehør: pølse, ketchup, sennep og ev stekt løk.

Begynn med å lage potetmos, enten pose eller hjemmelaget.

Smelt smør. Bland sammen det tørre og tilsett melk, smeltet smør og potetmos. Visp/rør til en glatt røre.

Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør når du steker de første vaflene.

PØLSE I VAFFEL: Med potetmos i vaffelrøren blir middagen litt morsommere og mettende. Foto: TV 2
PØLSE I VAFFEL: Med potetmos i vaffelrøren blir middagen litt morsommere og mettende. Foto: TV 2

Grove vafler uten sukker (er også et godt alternativ til grove brødskiver)

  • 100 g smeltet smør/margarin ev 1 dl rapsolje
  • 3 dl grov sammalt hvite
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • ca 3 dl melk
  • 1 egg

Bland sammen det tørre, tilsett smeltet smør/olje, egg og melk. Rør/visp til en glatt røre. La røren «svelle» 10-15 min før steking.

Tips: For søte vafler tilsett 2-3 ss sukker og 1 ts vaniljesukker .

Vafler uten egg

  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl vann ca
  • 100 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts natron eventuelt litt sukker hvis du vil ha søte vafler

Visp sammen til en glatt røre. La røren svelle i 10-15 min før steking.

Server med, skinke, ost, salat, brunost eller annet pålegg, og brett sammen.

VAFLER TIL FLERE ANLEDNINGER: Lag dem søte, mettende eller uten egg. Foto: TV 2
VAFLER TIL FLERE ANLEDNINGER: Lag dem søte, mettende eller uten egg. Foto: TV 2