Bra godT:
Bra pasta med deilig og sunn kjøttsaus
Pasta med kjøttsaus
- Ca. 100g pasta per person (av spelt eller bønner)
- 400g karbonadedeig øko
- 2 ss rapsolje til steking
- 2 røde chili
- 2 gulrøtter
- 1 fennikel
- 4 fedd hvitløk
- 1 gul løk
- 2 ss tomatpure, øko
- 1 boks øko tomater
- 1 stjerneanis
- 1 ss spisskummen
- 2 dl vann – til å skylle boksen med
- havsalt og kayennepepper etter smak
Garnityr:
- Rømme, øko
- Koriander
Hakk/riv grønnsakene og fres dem gylne i smør i en panne, sammen med kjøttdeig og tomatpurè. Bland i hermetiske tomater, krydder og vann. Kok under lokk i 45 minutter.
Kok pastaen etter anvisning på pakken, slå av kokevannet og ha litt smør i kjelen.
Smak til sausen med havsalt og kayennepepper før du serverer kjøttsausen over pasta og pynter med en klatt rømme og friske blader av koriander.
Sjokochiapudding
- 1.5 dl kakaopulver
- 1.5 dl chiafrø
- 1 dl lønnesirup
- 5 dl lett kokosmelk
- 0.5 ts havsalt
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør til kakaopulveret har løst seg opp.
Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet i 5-6 timer, rør av og til.
Serveres sammen med litt vaniljeyoghurt og hakkede pistasjenøtter eller friske bær og litt hakket mørk sjokolade.
Artikkelen er oppdatert