Quinoasalat kan serves til kylling, stekt fisk, fiskekaker eller som en egen rett.

Lag gjerne en stor porsjon og bruk den som niste eller lunsjmat. Salaten holder seg godt i kjøleskapet i 2-3 dager.

  • 2 ½ dl quinoa
  • 1 ss smør eller olje
  • ½ slangeagurk

  • 8-10 cherrytomater

  • 1 paprika

  • 1 liten sjalottløk

  • finhakket kruspersille, koriander eller mynte

  • 4 ss olivenolje

  • saft av 1 sitron pluss eventuelt litt honning

Skyll quinoa i rennende lunkent vann. Kok opp ca 5 dl vann. Tilsett quinoa, legg på lokk, kok opp og la trekke i ca 15 min. Tilsett salt, eventuelt litt smør eller olje, og la svelle et par minutter.

Del grønnsaker i biter og finhakk urter, hvitløk og løk. Vend inn i den lett avkjølte quiona før grønnsakene vendes inn.

Bland sammen olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper, og vend lett inn i quinoasalaten.

Hjemmelaget fiskekaker

SUNT OG GODT: Quinoa og fiskekaker passer like godt til lunsj, som til middag. Foto: TV 2
SUNT OG GODT: Quinoa og fiskekaker passer like godt til lunsj, som til middag. Foto: TV 2
  • Ca 800 g kjøleskapskald torskefilet uten skinn og ben, hyse/kolje kan også blandes med torsken.
  • 1 sjalottløk
  • 1 ½ ts salt
  • grovmalt pepper
  • ¾ ts finmalt/revet muskatnøtt
  • 1 ½ ss potetmel
  • 1 finhakket sjalottløk

Bruk en foodprocessor når du lager fiskekakene.

Skjær fiskefileten i biter, og legg fisken i arbeidsbollen til foodprocessor sammen grovhakket sjalottløk.Tilsett salt, krydder og potetmel. Kjør sammen til en halvgrov masse. Spe på med kald melk i en tynn stråle mens maskinen går.

Fukt hånden med kaldt vann, bruk en skje dyppet i kaldt vann til å ta opp farsen, og form fiskekakene i hånden. Stek kakene i smør i en middels varm panne i 4-5 min på hver side (tykkelsen på fiskekakene bestemmer hvor lenge de skal stekes).