Grey's Anatomy-fansen er i harnisk etter sjokkavsløring

SLUTTER: To leger forlater serien etter den 14. sesongen av «Grey's Anatomy».
SLUTTER: To leger forlater serien etter den 14. sesongen av «Grey's Anatomy».
(NB! Spoileralarm): To kjente og kjære leger må kaste frakken etter denne sesongen – Ellen Pompeo får skylden.

Legene ved Grey Sloan Memorial Hospital er inne i sin 14. sesong.

Her til lands sendes «Grey's Anatomy» på TV 2 og TV 2 Sumo, og den populære serien har opparbeidet seg en stor og ivrig fanskare siden den første episoden rullet over skjermen i 2005.

Serien har gjennom de siste 13 årene mistet mange kjente og kjære skuespillere – og nå skjer det igjen.

To leger forlater serien

I forrige uke ble det kjent via Deadline at ytterligere to kvinnelige leger må rydde ut av garderobeskapet og forlate seersuksessen.

Både Jessica Capshaw, kjent som Dr. Arizona Robbins, og Sarah Drew, som spiller Dr. April Kepner, skrives ut av serien. Begge skuespillerne har spilt i serien siden 2009.

Shonda Rhimes, dramaseriens manusforfatter, bekreftet fansens mareritt på Twitter.

«Det er alltid vanskelig å si hadet til mine karakterer. Både Arizona Robbins og April Kepner er ikke bare elsket, men også ikoniske. LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) og kristne samfunn er underrepresentert på TV. Jeg vil for alltid være takknemlig overfor Jessica og Sarah for å ha gitt liv til karakterene med en slik innlevelse og for å ha inspirert kvinner verden rundt. De vil alltid være en del av vår Shondaland-familie», skrev Rhimes.

Skylder på «Meredith Grey»

Etter at sjokkbeskjed kom tok fansen til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye. Flere legger også skylden på Ellen Pompeo (48), som spiller Meredith Grey, skriver Us Magazine.

Pompeo var nylig i lønnsforhandlinger som ga skuespilleren en betydelig økning på hele 20 millioner dollar i året, noe som tilsvarer over 155 millioner norske kroner. Fansen tror at Capshaw og Drew måtte gå på bekostning av Pompeos nye lønn.

Torsdag forrige uke gikk Pompeo og seriens produsent, Krista Vernoff, ut og benektet at lønnsøkningen hadde noe med det hele å gjøre.

«Forslaget i Deadline-artikkelen om at våre endringer i serien er på noen måte relatert til Ellen Pompes lønnsforhandling er feil, sårende og misforstått. Det er en gammel og patriarkalsk oppfatning om at kvinner må bli satt opp mot hverandre, og at en kvinnes suksess må gå på bekostning av andres», skrev produsenten Vernoff på Twitter.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og Vernoff får gjennomgå.

«Du har rett, Krista, det har noe å gjøre med din mangel på kreativitet. Det er du som burde forlatt serien, ikke elskede og viktige karakterer. Gratulerer med å ha drept Grey's Anatomy», bedyrer en illsint seer.

Det har også blitt opprettet et Twitter-profil ved navn «Kjemp for Jessica & Sarah». Personen bak profilen hevder at Krista Vernoff er det verste som har skjedd serien.

Selv Ellen Pompeo har tatt til tastaturet etter beskyldningene.

«Vi er takknemlige for at dere alle er så lidenskapelige, men hvis dere hadde kjent disse to kvinnene slik jeg kjenner dem, så ville dere visst at de ikke hadde godkjent denne styggdommen», skrev hun på Twitter.

.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook