Kyllingsuppe med smak av chili, ingefær, koriander, fennikel og kokosmelk.

Fri for melk og gluten. OBS! Sjekk fiskesaus/soyasaus og kyllingkraft at de er glutenfrie.

Du trenger:

  • 2-3 kyllingfileter (skinn og benfrie)
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ts frisk finhakket ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 liten fennikel
  • 1-2 stilker selleri (kan sløyfes)
  • 2 ss nøytral olje, for eksempel solsikkeolje
  • 1-2 ts curry paste (sterk etter smak)
  • 3 dl kyllingkraft
  • 2 dl tørre røde linser
  • 3 dl kokosmelk
  • finrevet skall av 1 lime
  • saft av 2 lime
  • smak til med 1-2 ts sweet chili, 1-2 ts soyasaus eller 1 ts fiskesaus

  • rikelig med frisk koriander

Skjær kylling i strimler. Rens og finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Skjær fennikel i tynne strimler og finsnitt stilkselleri.

Surr kyllingen i olje, tilsett grønnsaker, curry paste og la det surre 3-4 min. Tilsett godt skylte tørre røde linser og kyllingkraft. Kok opp og la trekke i ca 20 min.

Tilsett kokosmelk og smak til med fiskesaus eller soyasaus, og la trekke videre i 8-10 min.

Smak til med skall og saft av lime, sweet chili (eventuelt mer curry paste) og rikelig med frisk koriander.

SPICY KYLLINGSUPPE: Søt og syrlig, sunn og god. Foto: TV 2
SPICY KYLLINGSUPPE: Søt og syrlig, sunn og god. Foto: TV 2