Hot og syrlig på kvinnedagen
– Ganske hot, litt søt og syrlig, sunn og veldig god!
Kyllingsuppe med smak av chili, ingefær, koriander, fennikel og kokosmelk.
Fri for melk og gluten. OBS! Sjekk fiskesaus/soyasaus og kyllingkraft at de er glutenfrie.
Du trenger:
- 2-3 kyllingfileter (skinn og benfrie)
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1-2 ts frisk finhakket ingefær
- 1 rød chili
- 1 liten fennikel
- 1-2 stilker selleri (kan sløyfes)
- 2 ss nøytral olje, for eksempel solsikkeolje
- 1-2 ts curry paste (sterk etter smak)
- 3 dl kyllingkraft
- 2 dl tørre røde linser
- 3 dl kokosmelk
- finrevet skall av 1 lime
- saft av 2 lime
smak til med 1-2 ts sweet chili, 1-2 ts soyasaus eller 1 ts fiskesaus
- rikelig med frisk koriander
Skjær kylling i strimler. Rens og finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Skjær fennikel i tynne strimler og finsnitt stilkselleri.
Surr kyllingen i olje, tilsett grønnsaker, curry paste og la det surre 3-4 min. Tilsett godt skylte tørre røde linser og kyllingkraft. Kok opp og la trekke i ca 20 min.
Tilsett kokosmelk og smak til med fiskesaus eller soyasaus, og la trekke videre i 8-10 min.
Smak til med skall og saft av lime, sweet chili (eventuelt mer curry paste) og rikelig med frisk koriander.