Det ble mye konkurranseinstinkt på ett sted da de to toppidrettsutøverne Martine Ek Hagen (26) og Frank Løke (38) var på Farmen kjendis tidligere i år.

Og det tilspisset seg i finaleuka, da de møttes til konkurranse i en hinderløype – der Ek Hagen knuste Løke med over 20 sekunder.

Ek Hagens seier ble grunnen til at Frank Løke ikke fikk en plass i Farmen-finalen – og helt siden den gang har han ventet på en mulighet til revansj.

Kommer med utfordring

Nå har langrennsløperen Ek Hagen utfordret den tidligere håndballspilleren Løke på nytt – på selveste kvinnedagen – til å stille sammen med henne i Birken.

– Jeg vil utfordre Frank til å bli med på et renn på 54 kilometer. Han er elendig på ski, så jeg har tilbudt han å lære han opp litt først, sier Ek Hagen til TV 2.

Birken er 17. mars i år – bare om litt i overkant av en uke.

– Det blir litt å jobbe med. Men jeg tror at det hjelper hvis han får litt opplæring på det tekniske, fortsetter hun.

Mener han kan vinne

Frank Løke svarer til TV 2 at han gjerne tar utfordringen.

TRENTE SAMMEN: Martine Ek Hagen og Frank Løke løp og trente mye sammen inne på Farmen, og fikk et tett forhold. Foto: Alex Iversen / TV 2
TRENTE SAMMEN: Martine Ek Hagen og Frank Løke løp og trente mye sammen inne på Farmen, og fikk et tett forhold. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Det er klart jeg skal være med på. Jeg tror jeg har stort potensiale – jeg tror ikke det er ikke så vanskelig egentlig. Jeg har bedre hjertepumpe enn mange av de skiløperne, så det er bare teknikken det står på. Når jeg får inn den, skal jeg vinne. Det blir kanskje ikke på Birken, men jeg skal slå henne på sikt, sier Løke til TV 2.

Han forteller at han har vært på fire skiturer i sitt liv – men en av dem var Amundsenekspedisjonen, som regnes som en av de tøffeste ekspedisjonsløpene i verden, ifølge Kondis.no.

– Den tiden andre har brukt på ski, var jeg inne i en varm hådballhall. Så jeg har litt å ta igjen. Jeg bruker for mye energi på å redde inn at jeg ikke har teknikken inne, sier han.

– Han er gæren

Martine Ek Hagen ler godt når TV 2 sier at Løke mener at han kan slå henne.

– Det er jo i kjent stil. Det kan han bare prøve, men han blir aldri bedre enn meg på ski. Men han er jo klin gæren, så han kommer til å gi alt. Jeg kommer uansett til å knuse han i Birken – spørsmålet er hvor langt bak meg han havner, sier Ek Hagen.

Hun mener at Frak Løkes kondisjonsskryt ikke hjelper.

– Vi så jo i hinderløypa på Farmen at det ikke hjalp, sier hun.

Ek Hagen regner med å bruke 2,5 – 3 timer på å gjennomføre løpet, avhengig av vær, vind og føre. Hun regner med at Løke kommer minst en halvtime etter henne – hvis han imponerer. Men noen bruker åtte timer på å gjennomføre løpet.

– Målet må være at han ikke bruker så lang tid at han må plukkes opp, smiler hun.