Torskefilet med grønn ertepure og chorizohakk

Oppskrift Berit Nordstrand og Klaus Sonstad.

Torsk:

  • 600-800 g torskefilet med skinn uten bein
  • 2-3 mandelpoteter per person

Ertepuré:

  • 400 g frosne grønne erter
  • 1 ss smør
  • havsalt og pepper etter smak

Chorizohakk:

  • 50-100 g chorizo (spansk spekepølse, helst rå)
  • 30 g soltørket tomat
  • 2ss smør+ 2 ss rapsolje til steking
  • 1-2 ss naturlig fermentert soyasaus evt tamari (Helios)

Begynn med tilbehøret.

Kok mandelpoteter. Hell av kokevannet og damp etter koking.

Hakk chorizo og soltørket tomat. Surr i pannen i smør/olje på middels varme til chorizopølsebitene er litt sprø. Hold varmt.

Gi de frosne ertene et oppkok i lettsaltet vann. La ertene koke et par minutter. Slå av kokevannet. Kjør ertene til pure med en stavmikser. Tilsett 1 ss smør og smak til med havsalt og frisk kvernet sort pepper

Del torskefileten i serveringsstykker. Ha litt smør/olje i en varm stekepanne. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i stekepannen. Stek på skinnsiden i ca. 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.

Server fisken på en seng av ertepure med chorizohakk over og kokte mandelpoteter på siden.

SUNT OG GODT: Torsk med chorizohakk og ertepuré. Foto: TV 2
SUNT OG GODT: Torsk med chorizohakk og ertepuré. Foto: TV 2