Denne suppen er rik på vitamin A, C, E, B6, jern, kalium, magnesium og folat.

– Det beste av alt, er at det smaker godt, sier Wenche.

Suppen er gluten- og melkefri.

Grønnkål og spinatsuppe servert med ostefylt brød

  • 250-300 g grønnkål og fersk spinat (ferdig renset) eventuelt rester av andre rå grønnsaker.
  • 6 dl kylling eller grønnsakkraft
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 purre (stor purre, bruk kun det grønne)
  • 2 ss olivenolje
  • 3-4 ss crème fraîche (gjerne lett)
  • salt, pepper
  • revet muskatnøtt

Skyll godt av grønnkål og spinat. La vannet renne god av, riv eller grovhakk grønnkål. Snitt opp det grønne på purren og legg i kokende lettsaltet vann, kok opp på nytt. Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann.

Surr finhakket hvitløk i olje, tilsett godt avrent grønnkål og purre, hell på kyllingkraft og kok opp. La trekke i 4-5 min.

Bruk en stavmikser og "kjør" til en glatt suppe.

Rør inn crème fraîche.

Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Ostefylt brød

Lages mens suppen trekker. Brødet smaker best nystekt!

NÆRINGSRIKT OG DEILIG: Spinat- og grønnkålsuppe med ostefylt brød. Foto: TV 2
NÆRINGSRIKT OG DEILIG: Spinat- og grønnkålsuppe med ostefylt brød. Foto: TV 2
  • 1 landbrød (ovalt brød) eller vanlig brød, se tips
  • 1 dl soltørket tomat i olje (kan erstattes med å øke mengden myk kremost eller 50 g smør)
  • 50 g mykt smør eller kremost
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 håndfull friske urter eller 2 ts tørkede grønne urter (bruke en blanding av det du har)
  • ca 150 g finrevet hvit ost (riv og bland sammen de restene du har)

Varm stekeovn til 200°C.

Kjør sammen soltørket tomat med 1-2 ss olje fra tomatene og mykt smør/kremost til en glatt masse. Tilsett urtene mot slutten. Rør inn finrevet ost.

Skjær/kutt ruter i brødet – ikke helt igjennom. Fyll tomat– og smørblandingen i "hullene". Dryss over finrevet ost og«dytt» ned i brødet.

Stek på midterste rille i varm stekeovn, 8-10 min (til osten har smeltet og er gyllen).

Server nystekt.

Du kan også røre sammen mykt smør, urter (tørre eller friske) og finrevet ost.

Tips: Har du rester av et vanlig «avlangt» brød, skjær det i skiver nesten igjennom og fordel fyllet og osten imellom skivene og stek som beskrevet.

Tips: Brødet kan også serveres som en egen rett med salat som tilbehør. Tilsett eventuelt finstrimlet, fersk skinke eller spekemat.