ny dramaserie på tv 2:

Derfor orket ikke Solsidan-Fredde å være i Norge på 20 år

Skuespiller Johan Rheborg (54) opplevde et vanskelig reklamefilm-opptak i Norge. Det gjorde at han ble fornærmet og reiste ikke tilbake på 20 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til høsten kommer det en ny dramaserie på TV 2 som har fått navnet Kielergata.

TV-serien handler om Jonas (Thorbjørn Harr) som er bosatt i Kielergata der han har stiftet familie i den søvnige småbyen Slusvik, også kjent som Skandinavias minst kriminelle sted.

Brakk foten

Serien er allerede solgt til flere land og hovedrollen har Thorbjørn Harr. Skuespilleren tok over rollen etter at Kristoffer Joner brakk foten.

– Han måtte gi seg, så da var det jeg som var nestemann på lista. Jeg hadde lest manus og pekte på noen roller jeg likte og en uke etter fikk jeg hovedrollen, sier en fornøyd Thorbjørn Harr til TV 2.

Solsidan-Fredde

En annen svensk skuespiller som har tatt turen til Norge er Johan Rheborg (54), bedre kjent som Solsidan-Fredde. I fem sesonger spilte han rollen som Fredrik Schiller.

KIELERGATA: Johan Rheborg og Thorbjørn Harr under opptak i Ørje. Foto: TV 2
KIELERGATA: Johan Rheborg og Thorbjørn Harr under opptak i Ørje. Foto: TV 2

Nå er han tilbake på TV 2 til høsten i rollen som den single mannen Øystein som driver en amerikansk restaurant i Slusvik.

At han nå spiller i en norsk tv-serie er ingen selvfølge, Johan Rheborg var i 20 år ikke interessert i å reise til Norge etter et uheldig reklamefilm-opptak.

– Det er lenge siden jeg har vært i Norge, jeg gjorde en reklamefilm for 20 år siden. Da ble jeg så dårlig behandlet av reklamebyrået og så krenket og forbannet at jeg ikke satte min fot i Norge på mange år. I sommer var jeg på komikerfestival og nå blir jeg tatt så godt imot og filme denne serien er fantastisk. Jeg har oppdaget Norge på nytt, sier Johan Rheborg til TV 2.

– Hele verden vil se

Thorbjørn Harr kommer rett fra Hollywoodsinnspilling med regissøren Paul Greengrass og det siste året har han gjort filmer med blant annet skuespillere som Ethan Hawke og Julianne Moore.

Han synes allikevel det er godt å komme tilbake til et norsk filmsett igjen.

– Det skjer så mye bra i Norge nå og det merker jeg når jeg har jobbet i utlandet. Folk vet hva som foregår her i Norge. Vi har kommet etter Danmark og Sverige og vi lager veldig mye bra, og med Kielergata så er jeg stolt av hva vi får til og som hele verden vil se på, avslutter Thorbjørn Harr til TV 2.