Til 4 personer

Ingredienser

  • 200-250 gram bacon eller rester fra helgens kjøttmat
  • Smør til steking
  • 2 løk
  • 2-3 faste, grønne eller røde epler
  • 1 ss karri
  • Finsnittet vårløk/purre

Potetmos:

  • Ca. 700 gram poteter, gjerne melne poteter
  • 3-4 skiver sellerirot
  • Ca. 2 dl varm melk
  • 1-2 ss smør
  • Salt og pepper
  • Evt. litt revet muskatnøtt

Slik gjør du

Begynn med å lage potetmos. Skrell og del poteter og sellerirot i terninger/biter, og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet.

Mos/knus poteter og sellerirot, og spe med varm melk. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper og evt. litt revet muskatnøtt.

Bruk potetene fra gårsdagen i Wenches mandagsrett, "Brennende Kjærlighet".<br>Foto: TV 2.
Bruk potetene fra gårsdagen i Wenches mandagsrett, "Brennende Kjærlighet".
Foto: TV 2.

Skjær bacon (eller annen kjøttrestemat) i små terninger. Finhakk løken, og skjær eplene i terninger. Stek kjøttet/baconet i litt smør sammen med finhakket løk, til løken er gyllen. Tilsett epler i terninger, finsnittet vårløk og karri, og la det steke på middels varme i 3-4 min.

Server sprøstekt bacon og epleblandingen på en seng av potetmos. Server gjerne litt syltede rødbeter ved siden av.