Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag lanserte prinsesse Märtha Louise (46) sin egen Youtube-kanal, kalt Hest360.

I en video forteller hun at kanalen skal være et sted hvor man kan lære alt om hest.

– Det er helt nytt. Ingen har gjort dette i Norge før. Det blir superspennende, sier Märtha Louise i en video.

Etter å ha lagt ut en selfie med hesten sin på Instagram, kom ideen om å lage en Youtubekanal. Bildet fikk voldsom respons, og Prinsessen tenkte derfor at her kunne det ligge et potensiale.

Youtube-kanalen skal Märtha Louise drive sammen med Geir Kamsvåg og Therese Alhaug, ifølge firmaets registering på Proff.no.

– Både Therese og jeg har ridd veldig lenge. Vi har tenkt å dekke alle grener, på alle nivåer i hestesporten. Vi håper på minst en, helst to videoer i uken, sier de i en video lagt ut på kanalen.

Hesteglad

Märtha Louise har vært opptatt av ridning og hester siden tidlig tenårene.

Da hun utdannet seg innen fysioterapi i Nederland, spesialiserte hun seg i bruk av hest innen slik behandling.

Märtha Louise konkurrerte i en periode for landslaget i sprangridning. Da deltok hun i både nasjonale og internasjonale mesterskap.

I 2000 la hun opp som konkurranserytter, men gjorde comeback i 2017.

– Prinsessen har flere hester på stall i Lommedalen, som både hun og de tre døtrene rir på. I fjor gjorde Martha comeback under Oslo Horse Show - og gjorde stor suksess, før hun på andre dagen falt av hesten og brøt beinet, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

Ridningen ble hennes redning

I forbindelse med Märthas engleskole, har prinsessen også forklart at hestene lærte henne å kommunisere på mange plan, noe som senere førte henne til å utvikle sine spirituelle evner.

Märtha driver engleskolen Soulspring sammen med Elisabeth Nordeng.

– De senere årene har Märtha Louise kanskje fått mest oppmerksomhet på grunn av Soulspring, men det overrasker meg ikke at hun nå i større grad vil ta hest og hestehold inn i sin «portefølje». Hun sier selv at ridningen ble hennes egen redning som ung - og har betydd «alt» for henne, sier Totland.

– Dette har hun ført videre til sine egne barn, og nå vil hun spre sitt budskap enda videre i samarbeid med dyktige venner i ridemiljøet. Det skal bli spennende å se hva de får til, sier TV 2s kongehusekspert.

Prinsessen selv er svært engasjert for sitt nye prosjekt:

– Jeg gleder meg så utrolig mye til å dele min hesteglede med dere, sier Martha Louise.