THE WALKING DEAD: Andrew Lincoln som Rick Grimes, Chandler Riggs som Carl Grimes og Danai Gurira som Michonne. Foto: Gene Page / AMC
THE WALKING DEAD: Andrew Lincoln som Rick Grimes, Chandler Riggs som Carl Grimes og Danai Gurira som Michonne. Foto: Gene Page / AMC

Sjokkerende dødsfall ryster fansen: – Faen ta dere, Walking dead

Fansen er i harnisk etter at serien startet opp igjen søndag kveld. Obs! Denne saken inneholder spoilere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obs! Denne saken inneholder spoilers for episode 9 av Walking Dead. Slutt å lese nå, dersom du ikke vil vite hva som skjer.

Søndag kveld startet serien Walking Dead opp igjen, etter en to måneder lang pause midt i sesongen. Mange var spente før den 9. episoden, Honor, skulle sendes.

Ble bitt

Mot slutten av første del av sesongen, fikk vi nemlig se at Carl Grimes, en av seriens originale roller, ble bitt av en zombie.

Carl er en av de karakterene som har vært med i aller flest episoder etter at serien startet opp i 2010, og han spiller sønnen til hovedpersonen Rick Grimes.

Fansen har så og si sett Carl, og skuespilleren Chandler Riggs (18), vokse opp gjennom serien.

Etter å ha blitt bitt av en zombie – og det på et sted som ikke kunne kuttes bort, nemlig nedenfor ribbeina – skjønte Carl at han hadde kort tid igjen før han ville bli infisert.

Hjerteskjærende

Og når en av de originale hovedpersonene først skal dø, så gjøres det på hjerteskjærende vis. Carl fikk seriens hittil lengste farvel-scene, fylt av følelser og tårevåte farvel – før han tok sitt eget liv.

– Carls lagsomme død inneholdt en følelse av varme, sentimentalitet og sorg som noen ganger har manglet i serien, delvis på grunn av deres behov for å sjokkere og tease, skriver CNNs kommentator Brian Lowry.

– Faen ta dere, The Walking Dead, måtte dere gjøre dette mot oss? skriver Richard Rys i Vulture.

– Var det overdrevet? Selvsagt – alt i dette showet er det. Men helvete, det melodamaet der var effektivt. Carl har kanskje vært irriterende til tider – eller hele tiden, kanskje – men han er en av de originale karakterene. På slutten av kvelden, så jeg ut som Rick i de scenene, rystet og med behov for medisin, skriver han videre.

Selv har skuespilleren, Chandler Riggs, også selv takket fansen og sagt farvel på Twitter.

– Til slutt: Ingen av oss kunne gjort dette uten dere. Det var alltid for fansen, og det vil alltid være det. Så takk for at dere ga med sjansen til å følge drømmene mine og fortsette å gjøre dere sinte, triste, glade, og alt imellom, skriver han.

Trodde han ville overleve

Selv om Carls undergang lå i kortene, holdt fansen fast ved at Carl ville overleve på en eller annen måte.

Mange trodde han kanskje kunne være immun mot bittet, at det mystiske helikopteret hadde en kur, at Judiths blod kunne redde han, eller at arret han hadde samme sted fra før kunne redde han fra smitte.

Men slik ble det ikke – og fansen er i harnisk over hvordan det utspilte seg.

Fansen uttrykker stor sorg over den hjerteskjærende scenen.

Mens noen synes også at det hele dro for mye ut ...