Julie Bergan (23): – Jeg ser på det som en god investering

FORNØYD: Julie Bergan tjener ingenting på sin pågående Europa-turné med EDM-artist Alan Walker. Bildet er fra fjorårets Spellemannspris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORNØYD: Julie Bergan tjener ingenting på sin pågående Europa-turné med EDM-artist Alan Walker. Bildet er fra fjorårets Spellemannspris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit / NTB Scanpix
Julie Bergan er for tiden på Europaturné med det norske stjerneskuddet Alan Walker. Til tross for utsolgte konserter, tjener ikke Bergan ikke et rødt øre på turnéen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Popsangeren Julie Bergan (23) er for tiden på Europa-turné med det norske EDM-fenomenet Alan Walker (20).

Bergan skal varme opp og opptre sammen med bergensartisten på totalt 14 utsolgte konserter rundt om i Europa og forskjellige russiske byer.

Det var VG som først skrev at Bergan mottar en symbolsk sum for sin medvirkning under turneen. Bergans manager Cecilie Torp-Holte omtaler turneen som en ren utgiftspost i søknaden om turnéstøtte hos Music Norway.

I budsjettet kommer det fram at turneen vil koste Julie Bergan 475.000 kroner, og det er ingen oppførte inntektsposter.

– Fantastisk mulighet

Artisten ser selv på Europaturneen som en investering for å bygge karrieren videre, og utvide publikumet sitt.

– Dette er en fantastisk mulighet for meg til å reise til utsolgte konserter rundt om i hele Europa og introdusere et nytt publikum for meg og musikken min, sier Bergan optimistisk til TV 2.

På spørsmål om sangeren personlig må betale noe ut av sin egen lomme, svarer Bergan at hun investerer mye i karrieren sin, både når det gjelder musikkvideoer, sceneantrekk og turneer.

– Ting jeg omsetter er jo selvfølgelig mine penger. Det er penger jeg velger å legge i for å bygge videre på karrièren min.

Bergan og Alan Walker tok turen tilbake til Norge, for å opptre på Spellemannsprisen som ble sendt tidligere i kveld.

– Vi har vært i Tyskland de siste dagene, også reiser vi videre nå til uken. Det skikkelig koselig, veldig gøy og lærerikt, smiler sangeren.

– Jeg ser rett og slett på det som en god investering og et smart valg, avslutter Bergan til TV 2.

ANKOM SAMMEN: Artistene Alan Walker og Julie Bergan ankommer Spellemannprisen 2017 på Oslo konserthus søndag.
ANKOM SAMMEN: Artistene Alan Walker og Julie Bergan ankommer Spellemannprisen 2017 på Oslo konserthus søndag. Foto: Braastad, Audun/NTB SCANPIX

Åpnet showet

Julie Bergan åpnet årets spellemannsutdeling med Alan Walker. Miley Cyrus' lillesøster Noah Cyrus opptrod også under åpningsshowet.

Alan Walker var nominert til Årets låt med «Not alone», hvor Hkeem stakk av med seieren med låten «Fy faen», medvirkende med Temur. Julie Bergan er ikke nominert til noe i år, men delte ut prisen i kategorien «Urban» hvor artisten Cezinando vant prisen.

Det var en tydelig preget Cezinando som mottok prisen fra Julie Bergan og Onkel P.

– Jeg er så dårlig på det her. Faen, takk ass, utbrøt artisten til latter fra salen.

Cezinando fortalte videre at han har stor respekt for de andre nominerte artistene i kategorien, Ivan Ave, Arif og Linni.

– Det føles sinnssykt stort å vinne over dere, flere av dere har jeg sett opp til i flere år. Tusen, tusen takk, sa Cezinando fra scenen.

Cezinando vant senere sin andre spellemannspris, i kategorien «Årets album».

Tidligere nominert

Sangeren fra Skien er et kjent navn i musikkbransjen, og startet sin karriere i 2012 med russelåten «Supernova» med Cir Cuz.

Julie Bergan har hatt flere sanger på topplistene i Norge de siste årene, blant annet sangen «Arigato» som ga henne nominasjon for Årets Låt i 2017. Låten lå på førsteplass i Topp 40 i hele 20 uker, og gjorde Bergan til den nest mest spilte kvinnelige artisten i 2016.

Hun var kun slått av venninne og samboer Astrid S, som i kveld vant Årets Spellemann. Låten gjorde henne kjent over landegrensene, og den lå som femte plass på den svenske hitlisten.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook