Gulrotkake - med smak av kanel, vanilje, frisk ingefær og appelsin.

Du trenger:

  • 12 dl finrevet gulrot (8-10 gulrøtter avhengig av størrelse)
  • 7 ½ dl hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • 1 1/2 ts natron
  • 5 dl brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • 6 egg
  • 1 ts salt
  • 4 dl solsikkeolje eller rapsolje
  • revet skall og saft av 1 appelsin (kun det gule)
  • 1 ts finhakket frisk ingefær

Ostekrem:

  • 250g myk kremost, naturell
  • 250 g mykt usaltet smør
  • ca 500 gmelis
  • ev frø fra 1 vaniljestang
FORNØYD: Peter elsker Wenches gulrotkake! Foto: TV 2
FORNØYD: Peter elsker Wenches gulrotkake! Foto: TV 2

Kake:

Riv gulrøttene opp på et råkostjern. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett egg, olje, revet gulrøtter, appelsinskall, saft og finhakket ingefær. Bland sammen til en glatt røre.

Ikke for rør lenge, da blir kaken tung og ”seig”.

Kle en langpanne (ca 35x40 cm) med bakepapir. Fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180ºC i 40-45 min. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt over kaken.

Ostekrem:

Ost og smør til kremen bør være myk/romtemperert. Rør osten til en glatt krem sammen med melis og frø fra vanilje. Tilsett mykt smør i små klatter. Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg (pga. at den inneholder mye fett).

Bre kremen over den avkjølte kaken.

Sett kaldt et par timer slik at kremen stivner. Kaken kan med fordel lages et par dager før den skal servers.

TIPS: Ekstra pyntet gulrotkake

Strimle opp gulrøtter med en potetskreller/ostehøvel.

Kok opp 3 dl appelsinjuice og 3-4 ss sukker, og legg i gulrotstrimlene i 30 sek. Legg deretter gulrøttene over på kjøkkenpapir for å trekke ut fuktighet.

Karamelliserte valnøtter:

  • 100 g sukker
  • 200 g valnøtter
  • strimlet skall av ½ appelsin (kun det gule)
  • saften av 1 appelsin
  • 1 kanelstang

Smelt sukker til karamell og vend valnøttene i den varme karamellen. Tilsett strimlet skall av appelsin og saft av appelsin. Kok opp.

Avkjøl spredd utover på et bakepapir.