For å lage pasta bolognese til en familie på 4-5 personer trenger du:

  • ca 500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 gulrot
  • 3 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpure (kan sløyfes)
  • 1 dl kraft/buljong eller eplemost (uten sukker)
  • 2 bokser hermetiske knuste tomater
  • ½ ts salt
  • ½ ts grovmalt pepper
  • 2 ts tørket oregano eller annet urtekrydder
  • 1-2 ss balsamicoeddik (kan sløyfes)
  • 1-2 dl nyrevet parmesan (kan sløyfes)
  • spagetti (gjerne fullkornspasta eller tagliatelle) Kokes etter anvisning på pakken.

Begynn med å lage kjøttsaus/pastasausen.

Rens og finhakk løk, stilkselleri og gulrot (gulrot kan også rives opp på et råkostjern).

Hell olje i en stekepanne med høye kanter eller en kasserolle. Tilsett grønnsakene og surr til de er myke, ca 6-8 min. Bland inn finhakket hvitløk mot slutten.

Tilsett kjøttdeig og stek videre i ca 10 min. Husk og rør om hele tiden, slik at kjøttdeigen” korner” seg opp.

Hell i kraft/buljong eller eplemost, kok opp og la småkoke uten lokk i 8-10 min.

Avslutt med salt, pepper, urtekrydder, tomatpuré og hermetiske tomater. La alt småkoke i 30-40 min. Pass på at det ikke koker «tørt», tilsett evevntuelt litt mer kraft.

Tilsett balsamicoeddik, la koke 4-5 minutter og smak til med salt og krydder.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet.

Vend kjøttsausen inn i pastaen, server i dype tallerkener med et godt dryss revet parmesan.

BON APPÉTIT: Pasta bolognese er en sikker vinner rundt middagsbordet – og er lett å lage. Foto: TV 2
BON APPÉTIT: Pasta bolognese er en sikker vinner rundt middagsbordet – og er lett å lage. Foto: TV 2