BLE ANGREPET: Erik Andreas Fløan Felle, Camilla Cox Barfot, Eunike Hoksrød og Morten Arnesen. Erik og Morten er gift, og er her på et utested med Camilla og Eunike. Foto: Privat.
BLE ANGREPET: Erik Andreas Fløan Felle, Camilla Cox Barfot, Eunike Hoksrød og Morten Arnesen. Erik og Morten er gift, og er her på et utested med Camilla og Eunike. Foto: Privat.

Farmen-Camilla angrepet av jentegjeng på byen – nå anmelder hun hatvolden

Camilla Cox Barfot (32) og kompisen ble utsatt for hatkriminalitet på byen. Nå anmelder hun angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det startet med at en av Camillas kompiser, Erik Andreas Fløan Felle (27), fikk flere bemerkninger slengt etter seg i løpet av byturen i Tønsberg.

Bemerkningene handlet om at han er homofil.

Ikke lenge etterpå sto Camilla og Erik Andreas på dansegulvet, da en jentegjeng hoppet på dem.

Farmen-deltakeren fikk så store smerter etter angrepet at hun måtte fraktes til legevakt, der hun fikk påvist brukket skulderblad.

Kompisen slapp heldigvis unna med lettere skader.

Anmelder

Da TV 2 først snakket med Camilla, sa hun at hun ikke hadde tenkt å anmelde angrepet. Nå har hun imidlertid ombestemt seg.

– Jeg skal anmelde hendelsen i kveld, sier hun til TV 2 tirsdag, og legger til:

– Det som er spesielt med denne saken, er at det ofte er menn som utfører hatkriminalitet, men i dette tilfellet var det snakk om tre kvinner i 20-årene som kom med slengbemerkninger og hoppet på oss.

Leder for foreningen FRI, Ingvild Endestad, forteller at slik hatkriminalitet dessverre ikke er uvanlig. Hun sier at de som utfører angrep mot personer med en annen legning kommer i alle varianter, men at hendelsene de hører om, ofte er tilknyttet alkohol.

– Vi vet dessverre at holdningen i samfunnet, og særlig blant heterofile menn, ikke er så bra. Der har vi en jobb å gjøre.

Mer ressurser

Hun mener det trengs mer ressurser til å ta bukt med problemet, og at politiet prioriterer bekjempelse av hatkriminalitet.

– Vi vet at det som nytter er at politiet har kompetanse og ressurser til å gjenkjenne hatkriminalitet, og at de prioriterer det. Vi har et eget kursopplegg der vi møter politiet og skolerer de i hvordan å møte de som har vært utsatt for hatkriminalitet. Dessverre er det ikke mange som tar imot oss, men politiet i Oslo gjør det. De har dedikerte folk som jobber med dette, og der ser vi resultater, sier hun.

Les alt om angrepet her: