Torsketunger og tartarsaus, servert i pitabrød.

Beregn 3-4 torsketunger pr person, avhengig av størrelse.

Du trenger:

  • 12-15 torsketunger
  • 3 ss hvetemel
  • salt, pepper
  • 1 egg
  • 4-5 ss malt/knust tørket brød
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • smør til steking

Tartarsaus, med det lille ekstra:

  • 1 sjalottløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 liten gulrot
  • 1 dl vann
  • 2 ss hvitvinseddik
  • ca 2 dl majones
  • 3 ss sennep, gjerne grov med sterk smak
  • 2 stk hakkede sylteagurk
  • 3 ss kapers
  • 2 hardkokte egg
  • hakket persille
  • sitronsaft
  • salt og pepper
  • evt. ørlite sukker

Start med å lage tartarsausen.

Tartarsaus:

Rens og finhakk sjalottløk, stangselleri og gulrot.Kok opp vann og hvitvinseddik, legg i grønnsakene og la koke i ca. 1 min.

Hell av væsken og avkjøl grønnsakene.

Bland sammen majones, sennep, hakkede sylteagurker, hakkede kapers, hakket persille, de kokte grønnsakene og finhakkede kokte egg.

Vend lett sammen og smak til med sitron, salt, pepper og evt. ørlite sukker.

Torsketunger

Skyll, rens og tørk torsketungene. Vend torsketungene først i hvetemel tilsatt salt og pepper, så i halvpisket egg og tilslutt i malt brød.

Brun torsketungene i smør og la dem ettersteke ved svak varme i ca. 8 min eller fritér i nøytral olje til de er sprø gylne og gjennomstekte.

Servér på grove skriver brød eller i pitabrød.