Bytt ut fredagstacoen med Wenches skagensmørbrød

Tjuvstart sommeren med Wenches saftige skagensmørbrød med reker, krepsehaler og syltet rødløk.

Ingredienser

  • 500 -600 g rensede reker, evt. 4 sjøkrepshaler (kan sløyfes)
  • 4 ss crème fraiche
  • 4 ss majones
  • 1 ss ravigottesaus eller chilisaus (kan sløyfes)
  • ½ finhakket sjalottløk
  • Saft av en ½ sitron
  • Salt, pepper
  • Fersk dill
  • Lyst brød, gjerne surdeigsbrød
  • Smør
  • Salat, sitron, dill, slangeagurk, evt. litt lodde eller rognkjeksrogn til pynt

Syltet rødløk:

  • 1 rødløk
  • ½ dl eddik eplecidereddik/hvitvinseddik
  • ½ dl vann
  • 1 dl sukker

Slik gjør du

Start med rødløken. Dette kan gjøres i god tid, gjerne dagen før servering. Den er holdbar 8-10 dager i kjøleskapet. Kok opp eddik, vann og sukker. Skjær rødløken i tynne ringer og hell over den varme laken.

Rens rekene. Rør sammen crème fraiche og majones. Tilsett finhakket mild løk og smak til med sitronsaft, evt. ravigottesaus/chilisaus, salt og pepper.

Tilsett halvparten av de rensede rekene og finhakket dill.

HELGEKOS: Prøv Wenches skagensmørbrød med reker, krepsehale og syltet rødløk.
HELGEKOS: Prøv Wenches skagensmørbrød med reker, krepsehale og syltet rødløk.

Smak til!

Rist brødet i stekepanne med litt smør.

Legg salat på skivene. Legg over rekesalaten og dryss over resten av rekene. Anrett med ønsket garnityr og tilbehør.