Bytt ut fredagstacoen med Wenches skagensmørbrød
Tjuvstart sommeren med Wenches saftige skagensmørbrød med reker, krepsehaler og syltet rødløk.
Ingredienser
- 500 -600 g rensede reker, evt. 4 sjøkrepshaler (kan sløyfes)
- 4 ss crème fraiche
- 4 ss majones
- 1 ss ravigottesaus eller chilisaus (kan sløyfes)
- ½ finhakket sjalottløk
- Saft av en ½ sitron
- Salt, pepper
- Fersk dill
- Lyst brød, gjerne surdeigsbrød
- Smør
- Salat, sitron, dill, slangeagurk, evt. litt lodde eller rognkjeksrogn til pynt
Syltet rødløk:
- 1 rødløk
- ½ dl eddik eplecidereddik/hvitvinseddik
- ½ dl vann
- 1 dl sukker
Slik gjør du
Start med rødløken. Dette kan gjøres i god tid, gjerne dagen før servering. Den er holdbar 8-10 dager i kjøleskapet. Kok opp eddik, vann og sukker. Skjær rødløken i tynne ringer og hell over den varme laken.
Rens rekene. Rør sammen crème fraiche og majones. Tilsett finhakket mild løk og smak til med sitronsaft, evt. ravigottesaus/chilisaus, salt og pepper.
Tilsett halvparten av de rensede rekene og finhakket dill.
Smak til!
Rist brødet i stekepanne med litt smør.
Legg salat på skivene. Legg over rekesalaten og dryss over resten av rekene. Anrett med ønsket garnityr og tilbehør.
Artikkelen er oppdatert