HEDERSGJEST: I lørdagens «Hver gang vi møtes» er det Christel Alsos som skal hylles av de andre artistene.
HEDERSGJEST: I lørdagens «Hver gang vi møtes» er det Christel Alsos som skal hylles av de andre artistene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Ble innlagt på sykehus da suksessen var et faktum: – Det ble bare for mye

Da «Hver gang vi møtes»- aktuelle Christel Alsos' (33) karrière skjøt fart, gikk kroppen ned for telling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

33-åringen fra Fauske hadde alltid drøm om å kunne leve av musikken. Men Christel Alsos trodde ikke det var mulig.

– Lidenskapen for musikk har vært med meg så lenge jeg kan huske. Jeg har alltid sunget, men har aldri hatt den selvtilliten, forklarer hun til TV 2.

Nesten hver dag etter skolen hadde hun med seg venninner hjem for å synge. Den ene dagen kunne de leke at de var Roxette, den neste dagen var de Hanson eller The Boys – artister de idoliserte den gang.

– Jeg har alltid drømt om og sett for meg selv stå på en scene, men ikke helt trodd på at jeg kunne leve av det. Verden var ganske stor fra lille Fauske da jeg var barn. Før sosiale medier og lignende var avstandene større. Bare det å reise til Oslo og prøve seg der, det var stort, forklarer 33-åringen.

Sangtalentet på 19 år ble for alvor oppdaget da hun varmet opp for Jan Werner og Benedicte Adrians julekonsert på Fauske. Blant publikum satt nemlig en trollbundet NRK-ansatt.

Ut til Norge

Det viste seg at hun jobbet med lørdagsprogrammet «Noen bedre», og ville at Alsos skulle opptre i programmet – for hele Norge.

– Da sto jo TV-formatet ekstremt sterkt, og det føltes helt utopisk og utrolig at jeg skulle synge på lørdagsunderholdningen, sier 33-åringen og ler.

Dette markerte starten på Christels karrière.

– Jeg flyttet til Oslo, begynt å jobbe med demoer som jeg skulle sende til plateselskapene. Plutselig gikk jo ting ganske fort! Det føltes ikke slik da, men når jeg ser tilbake på det, så gjorde det faktisk det. Det var et ganske stort sjokk, sier hun.

– Det ble bare for mye

I 2007, tre år etter at hun flyttet til Oslo, ga hun ut sitt første album «Closing the Distance». Denne ble svært godt mottatt og solgte til gull og platina. Nå var det alvor.

– Jeg hadde jo levd i studioet året før, så alle de voldsomme inntrykkene og det å plutselig føle at jeg måtte prestere gikk innpå meg. Nå var det ikke bare lek, forklarer Alsos.

Tilbudene strømmet inn. Samtidig som hun skulle ut på en egen turné, ble hun også spurt om å synge på store TV-opptredener.

– Man er så ung! Jeg var akkurat blitt 22 da første platen kom. Jeg hadde liksom ingen mekanismer for å prosessere eller kjenne etter på meg selv og min egen kropp. Jeg visste heller ikke hvordan jeg skulle regulere presset. Det ble bare for mye, forteller hun.

Innlagt på sykehus

Kroppen sa tydelig ifra. Så tydelig at hun på et tidspunkt måtte legges inn på sykehus. Hun hadde sterke smerter i magen, samtidig som målinger viste ekstremt høye infeksjonsverdier.

Likevel klarte hun ikke å gi kroppen den roen den trengte for å bli helt frisk. Hun skulle fullføre det hun hadde begynt på.

– Det er en kjent sak at «the show must og on» i denne bransjen. Det er ikke bare, bare å avlyse ting. Så det ble en litt haltende turnéperiode hvor det ballet på seg med sykehusinnleggelse, forkjølelser og i det hele tatt. Kroppen var sliten, innrømmer hun.

I dag ser hun tilbake på det som en viktig lærdom.

– Jeg lærte grensesetting og hva man har behov for. Man må ta vare på seg selv og finne balansen i ting. Det var jo en form for utbrenthet, sier hun og legger til:

– Man må huske å skru av tankene en gang i blant, for det kverner jo i hodet konstant. Dette er en jobb som veldig fort blir en livsstil, men man må være litt bevisst på å skru det av, ha fritid, ta seg tid til venner og den delen av livet, for det gjør jo at man presterer bedre når det gjelder.

Kom med kjærlighetssorg

I lørdagens program forteller Alsos åpent om at hun kom inn i «Hver gang vi møtes» med kjærlighetssorg. 33-åringen og samboeren hadde akkurat gått hvert til sitt.

– Tiden før «Hver gang vi møtes» var den vanskeligste tiden jeg har hatt i livet. Jeg sto i en krise, og følte at alt jeg kjente i livet mitt til nå hadde sluttet å eksistere.

Artisten var nervøs for om hun skulle klare å holde humøret og motet oppe i innspillingsperioden.

– Jeg var veldig sliten da jeg kom på gården. Og lurte veldig på hvordan dette skulle gå. Jeg visste at det kom til å bli krevende. Man vet at det er veldig lange dager med opptak, i tillegg til at man skulle prestere hver dag. Men selv om det var mye jobb, var det også en stor hjelp for meg: Å kunne ha noe så konkret å jobbe med i en periode der man nesten ikke klarer å stå opp. Jeg kunne bruke musikken til å mobilisere litt og samtidig bruke de følelsene jeg kjente på inn i låtene.

Fant kjæreste under innspilling

Lite visste sangfuglen om at hun skulle bli forelsket igjen i løpet av oppholdet på Vestre Kjærnes gård.

– Jeg hadde jo sagt til storesøstera mi at «Nå orker jeg ikke mer, nå skal jeg være alene, singel lenge! Hvor skal jeg treffe noen?». Så kommer jeg inn dit, og ut av det blå så er det plutselig noen der. Jeg kunne virkelig ikke forestille meg at noe slikt skulle skje, sier Alsos og ler hjertelig.

På grunn av lange opptaksdager fikk de nyforelskede begrenset tid sammen inne på gården, men Alsos innrømmer at det har skjedd ting i etterkant.

– Vi fikk såvidt litt tid den kvelden vi feiret Sankthans, så det var jo etterpå at ting kunne utvikle seg. Inne på gården var vi mer nysgjerrige og flørtet, sier Christel knisende.

Se Christels dag i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.