Frutti de mare

Frutti de mare
Få kokkens oppskrifter fra "Fingrene av fatet"!

Ingeborg Myhre og Eli Kari Gjengedal konkurrerer i episode 23 av Fingrene av fatet, onsdag 14. februar.

Benedicte og ingeborgs Frutti de Mare

Ingredienser:

2stk store løk

6 fedd hvitløk

4 ansjosfileter i olje

1ss tomatpuré

1 boks hel tomat

1 boks knust tomat

1dl tomatjuice

1 bunt basillikum

1ts chiliflakes

1dl tørr hvitvin

12stk fine hjerteskjell

16 stk fine blåskjell

10 stk store scampi

10 stk kamskjell

2 store never babyspinat

100g parmesan

400g bucatini (en type pasta)

3ss oliven olje

6ss nøytral olje

1ss smør

salt

sukker

pepper

Fremgangsmåte:

Trenger 2 wok panner, 1 gryte og 1 stekepanne

1. Kutt løk, hvitløk og ansjos fint og sett til side i en bolle (ansjosen for seg)

2. Vask og rens blåskjell og hjerteskjell godt under kaldt vann sett dem til side

3. Riv parmesanosten og sett til side

4. Rens scampien for skall og den sorte strengen og legg til side (behold haleskallet på)

5.Tørk kamskjellene godt og legg de klare på en tallerken

6. Sett to store wokpanner på plata og ha nøytral olje i dem begge, tilsett litt av løken og hvitløken i den ene og resten i den andre.

7. Sett på en gryte med godt saltet vann med litt olje i, ha i pastaen når vannet koker

8. Fres løken og hvitløken (den panna det er mest i) fres det gyllent tilsett deretter ansjosen og chiliflakene og fres lett, tilsett tomatpureen og la det frese godt før du tilsetter den hele og den knuste tomaten, la det putre godt i ca. 10 min, tilsett så finhakket basilikum. Smak til med salt pepper og litt sukker (eventuellt tomatjuice om det trengs)

9. I den andre pannen freser du opp løken og hvitløken til den blir lett gylden tilsett deretter blåskjell og hjerteskjell og la det ligge under lokk i ca. 1 min. Tilsett så hvitvin og la det koke lett til skjellene har åpnet seg (fjern de som ikke åpner seg opp). Sil ut skjellene og legg til side. Tilsett kraften av skjellene oppi tomatsausen og rør godt

10. Stek kamskjellene og scampien i en varm panne med smør og olje (litt og litt hver for seg. Ønsker en fin gylden stekeskorpe på kamskjellene)

11. Sil av pastaen og vend den inn i sausen sammen med spinaten, vend så inn skjellene, scampien og kamskjellene

Legg opp pastaen i en stor fin bolle

Dandér skjell, scampi og kamskjell godt rundt så det ser pent ut

Pynt med kutta basilikum og parmesan før servering.

Frutti de mare

Charlotte og Eli Karis Pasta frutti de mare

Ingredienser:

16 stk hele kongereker

4 porsjoner spaghetti

10-15 fedd hvitløk

3-4 røde chili

3 håndfuller med cashewnøtter

Ca 6 ss olivenolje

1 liten bunt bladpersille

1 økologisk sitron

Parmesan

Fremgangsmåte

  1. Rens kongerekene.
  2. Kok spagettien som vanlig i lettsaltet vann.
  3. Varm opp oljen i en annen kjele og fres tigerrekene raskt sammen med hakket hvitløk, chili og nøtter på middels varme uten at det tar farge.
  4. Vend den kokte spagettien inn sammen med hakket persille.
  5. Anrett pastaen med tilbehør på et stort fat, riv sitron og parmesanost over.

Utstyr

  • 1 stor jerngryte
  • 1 kjele til pastakoking
Lik TV 2 Underholdning på Facebook