I en ny pressemelding fra Norsk filminstitutt bekreftes det at nok en Børning-film vil rulle over kinolerreter landet rundt.

– Større og råere

Børning 3 er tredje film i rekken av publikumssuksessene. I 2016 hadde Børning 2 årets beste åpningshelg på kino til tross for lunke anmeldelser.

«Børning 3 blir større og råere og denne gangen går ferden til Tyskland og ender i et ellevilt løp på den verdenskjente racingbanen Nürburgring. Filmen er en actionkomedie der bilkjøring er hovedingrediens», står det beskrevet på Norsk filminstitutt.

Videre bekreftes det også at fansen vil få et gjensyn med de kjente og kjære karakterene fra de foregående filmene. Vi vil også bli introdusert for kjente navn fra Sverige, Danmark og Tyskland.

Lave terningkast

Børning 2 var den tredje mest sette kinofilmen i 2016. De gode besøkstallene for Børning 3 sin forgjenger kom til tross for kritikernes delte anmeldelser:

Steintøffe actionscener, en god dose bilporno og herlige karakterer, mente TV 2s Broom, som ga filmen en 5'er. En tynn historie, hårete komikk, men spennende stuntscener, mente VG, og ga filmen en 4'er på terningen. Dagbladet gikk mye lenger, og kaller filmen lat, dum og kvinnefiendtlig – med en 2'er på terningen.

Det brydde imidlertid ikke verken regissør Hallvar Bræin eller filmens skuespillere seg noe om:

– Vi laget denne filmen for folket, ikke for anmelderne. Jeg vet at folket kommer til å elske filmen. Vi har vært rundt på en Børning-turné, og vi har truffet tusenvis av blide folk som har kommet ut av salen og vært veldig fornøyde. Jeg har kun fått kjempepositive tilbakemeldinger, sa Bræin til TV 2 før premieren.

– Dette er en film for folk som vil bli underholdt og kose seg. En film for tre generasjoner. Selvfølgelig er det jobben til anmelderne å ikke like den. Men publikum kommer til å elske den, det er jeg sikker på, sier Vegard Hoel, som spiller rollen som Roys argeste konkurrent, Kayzer.