TV-STJERNE: Leif Einar Lothe ble først kjent gjennom dokuserien Fjorden Cowboys på TV 2. Nå er serien tilbake med sin sjette sesong. Foto: Eivind Senneset/TV 2
TV-STJERNE: Leif Einar Lothe ble først kjent gjennom dokuserien Fjorden Cowboys på TV 2. Nå er serien tilbake med sin sjette sesong. Foto: Eivind Senneset/TV 2

Ett år siden seieren i Farmen kjendis:

Lothepus om sitt suksessår: – Jeg glemmer hvem jeg selv er

Ett år har gått siden Leif Einar Lothe (48) vant den aller første sesongen av Farmen kjendis. Men han ser fremdeles ikke på seg selv som en kjendis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For ett år siden ble Leif Einar «Lothepus» Lothe (48) kåret til den aller første vinneren av Farmen kjendis.

Selv om entreprenøren fra Odda allerede var et kjent ansikt etter flere sesonger med dokuserien Fjorden Cowboys, var det Farmen-oppholdet som gjorde at Lothepus ble ansett som en vassekte kjendis.

Lothe innrømmer overfor TV 2 at livet har endret seg etter Farmen kjendis-suksessen.

– Jeg må ta en del mer selfies nå enn jeg måtte før «Farmen». Jeg har fått blitt kjent med flere folk, også har det blitt mer musikk og konserter. Men ellers er det ikke så store endringer, forteller han for å oppsummere det siste året.

Ut av komfortsonen

Man kan trygt si at 2017 var Lothes år. Det startet med at han gikk av med seieren i Farmen kjendis, et program som ble TV 2s største suksess noensinne.

Han ga ut en selvbiografi, som høstet strålende kritikker av Aftenpostens anmelder, men som fikk et labert terningkast to fra VG. Han fikk kjenne på nervene da han holdt konsert for en fullsatt Bergenhus festning.

I sommer var han gjesteprogramleder på «Allsang på Grensen» der han innrømmet til TV 2 at også her var nervene i høyspenn.

– Dette er langt utenfor min komfortsone. Jeg lurer egentlig på hva de har tenkt på de som har satt meg til denne jobben, om du lurte, sa han før han skulle i ilden.

48-åringen klarte seg gjennom programlederjobben uten noen store skandaler.

Men da han tok med seg sin nye kompis Petter Pilgaard på Vinmonopolets nyhetssmaking, gikk det ikke helt skandalefritt for seg. Her skulle han promotere sin egen sider, og det endte med «en hendelse» som gjorde at oddingen ble bannlyst fra fremtidige fagmesser i regi av Vinmonopolet.

Det siste året har Lothepus tjent seg søkkrik, blant annet på salg av egne produkter som strikkegensere, kondomer, alkohol, parfyme og t-skjorter.

Kåret til «Årets kjendis»

Tidligere i år ble reality-personligheten kåret til «Årets kjendis» på Se og Hørs kjendisgalla. I jurybegrunnelsen står det blant annet at Leif Einar Lothe, eller Lothepus, er navnet som har blitt søkt opp flest ganger på Google det siste året.

Lothe er derimot klar på at han fortsatt ikke anser seg selv som en kjendis, og at det kan bli litt vel mye oppmerksomhet innimellom.

– Jeg kaver meg ikke opp for noe som helst, men det er jo en plage av og til. Jeg glemmer jo hvem jeg selv er, så når jeg går ut blir det litt mye spetakkel, sier han.

– Hva er det største du har fått gjort det siste året?

– Jeg har ikke fått gjort en dritt. Og det er masse jeg skulle ha fått gjort. Det siste året har gått mest i musikk, styr og tv, sier han.

Men selv om det har sine negative sider, er det media som gjør at eventyreren får oppfylt mange av de elleville planene sine.

– Gjennom «Fjorden Cowboys» får jeg gjort det jeg har tenkt lenge på at jeg vil gjøre, sier han.

I dokuserien følger man Lothepus og bestevennen Joar Førde (37) på tur til blant annet Lofoten og Grønland. I februar kommer sjette sesong av TV 2-serien, og der reiser radarparet til USA.

Ikke tid til jobben

Til vanlig jobber Lothe egentlig som skytebas, men med alt som har skjedd det siste året, har han ikke fått særlig god tid til firmaet sitt.

– Jeg får sprengt litt av og til, men jeg har ikke tid. Jeg tar det igjen senere. Dette vil jo roe seg ned litt etter hvert. Men fremdeles er det en del journalister som maser hull i hodet på meg.

– Blir det noe mer TV på deg fremover?

– Vi skal spille inn en ny sesong av Fjorden cowboys, så har det jo vært snakk om å spille inn noen pornofilmer, men vi får se på hva som skjer. Men det kan du ikke skrive, sier Lothe spøkefullt.

Farmen kjendis-favoritt

Når det kommer til årets «Farmen kjendis»-sesong, har han ikke så mange formeninger om hvem som bør vinne.

– Tja, nei jeg vet ikke. Jeg driter egentlig i det, sier Lothe.

Men etter å ha fått tenkt seg litt om, peker han seg ut en verdig vinner:

– Blant de som sitter igjen er det vel hun Inga Berit. Hun er en av toppkandidatene. Det er vel bare hun som kunne ha driftet den gården alene, mener Lothe.

Søndag er det finale av den andre sesongen av Farmen kjendis. Det er tidligere Jakten-bonde Inga Berit Lein (36), motorsportutøver Pål Anders Ullevålseter (49) og langrennsløper Martine Ek Hagen (26) som kjemper om seieren.

Se finalen av Farmen kjendis på TV 2 søndag klokken 20.00. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

.