Programlederne Noman Mubashir og Alexander Nyhagen konkurrerer i episode 17 av Fingrene av fatet, mandag 5. februar.

Bård og Nomans vårruller med ris:

Dette trenger du til 4 personer:

500 g kyllingkjøttdeig
Ca. 3 ss solsikkeolje
4 cm fersk ingefær
4–5 fedd hvitløk
1 rød chili
2 stilker selleri
3 sjalottløk
2 vårløk
3 gulrøtter
1/4 kinakål eller 1 hjertesalat
1 1/2 ss ketjap manis
1 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
2 ss østerssaus
Litt salt og nykvernet pepper
15–20 vårrullark
1 stk egg
Ris og chilisaus til servering

I en vårrull kan man fylle med mye, man kan også bruke rester. Denne vårrullen friteres i varm olje. Grønnsakene kuttes i tynne strimler. Ingefær, hvitløk og chili rives fint med rivjern. 1/3 av blandingen blandes i kjøttet for å krydre det opp. Resten blandes med ketjap manis, soyasaus, fiskesaus og østersaus. Dette blir dip-sausen til vårrullene.

Vårrullarkene legges på en benk, så fyller man med grønnsaker og kjøtt. Lukk de ved å brett begge endene 3 cm inn på hver side. Så ruller man de stramt som en avlang sylinder og pensler med egg på endestykket slik at det setter seg og ikke åpner seg når de friteres. De friteres i ca 3 min.

Serveres med ris og saus ved siden av. En god salat passer også til.

NY VRI: Vårruller med ris og nudler.
NY VRI: Vårruller med ris og nudler.

Jon Marius og Alexanders vårruller med ris/nudler:

Fersk vårrull med rispapir, crispy duck, hoisinsaus, peanøtter og thai basilikum.

Sesam- og soyadip:

1 pk rispapir
300 g ferdig andeconfit
1 pk saltede peanøtter
1 bunt thai basilikum
1 stk lime
1 pk bønnespirer
1 bunt koriander
10 g sesamfrø
1 stk agurk
1 stk rød chili
Sesamolje
Soya

Fremgangsmåte:

stek andeconfit sprøtt i en panne med litt olje. Smak til med salt og pepper.

Kutt agurk i lange strimler.

Legg rispapir i vann, la det ligge i 2 minutter før du tar det opp og legger det på benken.

Fyll så rispapiret med hoisinsaus, agurk, peanøtter, koriander, crispy duck, bønnespirer, thai basilikum og sesamfrø. Rull så til en fin fast rull. Kuttes med våt kniv i 4 deler. Toppes med hoisinsaus, peanøtter, chili og sesamfrø.

Hoisinsaus:

6 stk aprikos
1 gl fermenterte soyabønner
1 dl soyasaus
1 stk stjerneanis
2 stk sitrongress
1 liten knoll ingefær
3 ss brunt sukker
2 dl vann

Ha alt i en kjele og la dette koke i 20 minutter under omrøring. Ta ut sitrongress og stjerneanis og kjør det opp i en blender

Soya- og sesamdip :
Bland 0,5 dl soyasaus med 0,5 dl sesamolje. Skvis i litt lime og ha sesamfrø på toppen.