Gratinert blomkål servert med kokt fullkornsris, byggryn eller et annet fullkornsprodukt.

Til 2-3 personer trenger du:

  • 1 stort blomkålhode eller 2 små/mellomstore blomkålhoder
  • 3 ss rapsolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 2-3 ts finhakket frisk ingefær (3 ts sterk på smak)
  • ¾ ts chilipulver
  • ½ ts malt muskatnøtt
  • ½ ts gurkemeie
  • ½ ts malt spisskum
  • salt
  • 1 ss tomatpure
  • 2 1/2 - 3 dl hermetiske tomater (1 boks )
  • 1 boks kokosmelk
  • frisk koriander
  • kokt byggryn eller fullkorns ris til servering

Varm stekeovn til 180ºC .

Rens blomkål for grove blader og stilker.

Varm olje til middels varm i en stekepanne. Tilsett hvitløk og frisk ingefær, og la surre uten å ta farge (ca. 1-2 min). Hell over de tørkede, malte krydderne og la trekke ca 1 minutt. Deretter tilsettes tomatpuré. Rør om og la trekke i 1-2 minutt. Hell i de hermetiske tomatene og kokosmelken, og bland godt sammen under oppkoking. La småkoke i 8-10 min uten lokk.

GRATINERT BLOMKÅL: Lag en asiatisk vri på den norsk-integrerte blomkålen. Foto: TV2
GRATINERT BLOMKÅL: Lag en asiatisk vri på den norsk-integrerte blomkålen. Foto: TV2

Mens sausen koker, legg i blomkålhodene i en vid gryte/ildfast fat med lokk. Fordel tomatsausen over blomkålene slik at den fordeler seg godt inni og rundt blomkålen.

Legg på lokket og sett gryten/fatet i varm stekeovn i ca 1 time.

Ta av lokket og stek videre til blomkålen er mør. Server med kokte byggryn/byggris, fullkornscoscos eller superris.

Dessert: Vaniljekesam med korn og appelsin.

Stek kornblanding (frokostkornblanding med tørket frukt) i litt smør, og eventuelt honning.

Avkjøl.

Legg lagvis med vaniljekesam og kornblanding i et glass. Avslutt med frukt eller bær; for eksempel appelsinbåter uten skall.

DESSERT: Legg lagvis med vaniljekesam og stekt frokostblanding, og topp med frukt eller bær. Foto: TV 2
DESSERT: Legg lagvis med vaniljekesam og stekt frokostblanding, og topp med frukt eller bær. Foto: TV 2