Lene Elise Bergum avslører: Tre av Farmen-kjendisene var involvert i å stjele mat fra de andre

FINNSVIKA (TV 2): Etter å ha røket ut av Farmen kjendis, forteller den tidligere Hotel Cæsar-stjerna sin versjon av dramaet på gården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld var det den tidligere Hotel Cæsar-stjerna Lene Elise Bergum (46) sin tur til å forlate Farmen kjendis-gården utenfor Halden.

Hun møtte bonden Inga Berit Lein (37) til tvekamp i saging. Kampen var jevn, men Inga Berit lå noen sagtak foran, og til slutt måtte Lene se seg slått.

De to damene har kommet tett på gården, og var egentlig allierte. Men i søndagens episode, kunne man se at stemningen dem imellom før tvekampen var mildt sagt anstrengt.

Etter at Inga Berit valgte Lene til andrekjempe, gikk samarbeidet deres i oppløsning.

Samarbeidet om matstjeling

I episoden kommer det frem at Inga Berit og Lene over noe tid har samarbeidet om å stikke unna mat fra fellesskapet.

– Bakgrunnen var at vi følte at mange av toppidrettsutøverne brukte energi på mye annet der inne. Det gikk ut over oss andre, forklarer Inga Berit til TV 2 i ettertid.

Tanken var at toppidrettsutøverne, som trenger mer mat, er de første som svekkes dersom matrasjonene går ned. Det ville gitt de andre et fortrinn i finaleuka. De låste derfor inn mat i et skap på kjøkkenet.

Men mens Inga Berit og Lene var på hver sin kjempehytte og ventet på tvekamp, fant kjendisene på gården det låste skapet, og brøt seg inn.

Planen gikk i vasken, og på gården satt en illsint gruppe kjendiser og ventet på vinneren av tvekampen.

Se konfrontasjonen: De andre deltakerne er rasende på Inga Berit etter matstjelingen

Ikke alene om planen

Og mens Inga Berit går tilbake til gården for å motta pryl fra kjendisene på gården, møter Lene TV 2 på åkeren på vei ut fra Farmen kjendis.

– Jeg har hele tiden ønsket at dette skulle være kampen for tilværelsen, men vi har fråtset i mat. Jeg ønsket at vi skulle føle på sulten. Vi tok vekk litt mat: Sukker, smør og smakstilsetninger. Jeg hadde lyst til å se hvordan det gikk med dem som trenger mye mat her på gården. Jeg ønsket heller ikke at det siste ukesoppdraget skulle bli godkjent, forteller hun.

Se hele Lenes forklaring i klippet øverst i saken.

ETTER TVEKAMPEN: Maiken og Inga Berit snakker sammen etter at Inga Berit har vunnet over Lene. Foto: Skjermdump/TV 2.
ETTER TVEKAMPEN: Maiken og Inga Berit snakker sammen etter at Inga Berit har vunnet over Lene. Foto: Skjermdump/TV 2.

Nå forteller Lene at hun og Inga Berit ikke var de eneste som visste om matstjelingen.

– Det var meg, Inga Berit og Maiken som var med på det. Maiken visste også at vi har et lager med mat, forteller Lene.

Modellen Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) bekrefter at hun var med på å prate om matstjelingen.

– Jeg fikk beskjed om at de vurderte å gjemme bort mat. De luftet ideen og snakket litt om at de kanskje skulle gjøre det, sier Maiken.

Hun sier imidlertid at hun bare tolket det som spøking.

– Jeg lo av det, for jeg trodde ikke at de faktisk mente det, sier hun.

GJEMMER UNNA MAT: Inga Berit Lein og Lene Elise Bergum gjemte unna mat og låste det inn i et skap. Foto: Skjermdump/TV 2
GJEMMER UNNA MAT: Inga Berit Lein og Lene Elise Bergum gjemte unna mat og låste det inn i et skap. Foto: Skjermdump/TV 2

– Jeg tenkte kanskje det var snakk om noen rosiner fra kjempehytta eller noe annet. Men så viser det seg at de har gjemt så mye mat – det er jo ikke helt innafor. Det var mye, mye mer enn jeg trodde. Jeg trodde ikke de ville ta så mye som de gjorde, og på den måten, sier Maiken.

– Uskyldig dømt

Inga Berit bekrefter også til TV 2 at Maiken var involvert.

– Både jeg og Maiken var med på å snakke om det, men ingen av oss visste omfanget av det vi var med på. Realiteten er at jeg visste at det ble lagt unna bittelitt, sier Inga Berit.

– Men gruppa konkluderte med at jeg hadde deltatt like mye som Lene. Jeg følte meg litt uskyldig dømt. I en Farmen-boble blir alt 10.000 ganger verre, sier Inga Berit.

I TVEKAMP: Lene Elise Bergum og Inga Berit Lein møttes til tvekamp i saging. Foto: Alex Iversen / TV 2
I TVEKAMP: Lene Elise Bergum og Inga Berit Lein møttes til tvekamp i saging. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Hvorfor tok du imot all refsen alene, hvis Maiken også visste om det?

– Maiken hadde allerede fått kjørt seg nok denne uka. Frank var ute etter henne hele tida, så hun fortjente ikke å bli dratt inn i dette. Det var ingen grunn til å eskalere konflikten, forteller Inga Berit.

– Har god samvittighet

Maiken sier at hun ville reagert annerledes dersom hun visste at de andre faktisk hadde tenkt til å stjele mat.

– Det var en morsom tanke, men det er forskjell på tanke og handling. Jeg hadde aldri hatt samvittighet til å faktisk gjøre det selv, sier Maiken.

EN SISTE KLEM: Lene tar farvel med Inga Berit etter den siste tvekampen på Farmen kjendis. Inga Berit har med dette sikret seg en plass i finaleuka. Foto: Skjermdump / TV 2
EN SISTE KLEM: Lene tar farvel med Inga Berit etter den siste tvekampen på Farmen kjendis. Inga Berit har med dette sikret seg en plass i finaleuka. Foto: Skjermdump / TV 2

Lene forteller imidlertid at samvittigheten hennes er ren.

– Jeg har veldig god samvittighet. Jeg har aldri spist noe mer enn de andre. Jeg har alltid spart unna mat, slik at jeg kunne ta det frem senere. Og da har de alltid blitt glade for at det var mer mat tilgjengelig, forklarer hun.

Lene ble sistemann til å forlate Farmen kjendis-gården før finaleuka. Hun forteller at hun hadde et rituale som hun utførte mens hun sagde. Se det første intervjuet med henne etter tapet her:

Snart finale

Det tilspisser seg på Finnsvika gård, og på mandag begynner finaleuka på Farmen kjendis. Nå er det syv deltakere igjen som kjemper om en bil.

I tillegg til Maiken og Inga Berit, er det Stian Staysman Thorbjørnsen (25), Newton-profilen Stian Sandø (25), håndball-profilen Frank Løke (37), fartsfantomen Pål Anders UIlevålseter (49) og langrennsløperen Martine Ek Hagen (26), som skal ut i konkurranser.

Farmen kjendis ser du mandag, onsdag og søndag – og på søndag 11. februar er det klart for den store finalen.