Sjokoladekake i langpanne med firkløverglasur – uten egg

– Denne er like god etter en dag eller to.

Denne kaken er både enkel og smakfull, og passer perfekt til når du skal bake kake til mange. I tillegg egner den seg godt til frysing.

Firkløver kan byttes ut med melkesjokolade eller nøttefri sjokolade.

Dersom ønskelig, kan man tilsette ca. 100 g hakkede valnøtter i deigen.

Dette trenger du:

  • 150 g smeltet smør
  • 1 l kulturmelk/kefir
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 1/2 dl sukker (kan reduseres til 4 dl)
  • 9 dl hvetemel
  • 5 ss kakao
  • 1 ts kanel for ekstra kryddersmak (kan sløyfes)
  • 5 ts natron (natron fungerer bedre enn bakepulver når du baker med surmelk)

Glasur:

  • 50 g smør
  • ¾ dl fløte
  • 50 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g firkløversjokolade i biter
SJOKOLADEKAKE MED FIRKLØVER: Denne er like god etter en dag eller to. Foto: TV 2
SJOKOLADEKAKE MED FIRKLØVER: Denne er like god etter en dag eller to. Foto: TV 2

Varm stekeovn til 180°C.

Rør/visp sammen kulturmelk/kefir, smeltet smør og sukker. Sikt inn hvetemel, kakao og natron. Visp sammen til en glatt deig.

Hell i en bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek på midterste rille i varm stekeovn i 30-35 min.

Sjekk at kaken er gjennomstekt med en kakenål/en tynn grillpinne av tre eller en ukokt spagettipinne. Ta ut av stekeovnen og sett langpannen med kaken i på en rist og avkjøl.

Ha alle ingrediensene til glasur i en kasserolle og varm opp til smør og sjokolade smelter. Det skal ikke koke!

Avkjøl glasuren til den får en fyldig konsistens og fordel over kaken. Ønsker du å fryse kaken bør glasuren være helt stivnet før frysing.