Lillebroren til Erlend Elias sjekker inn på Paradise Hotel

God kveld Norge (TV 2): Erik Anders Sæter (21) går i storebrorens reality-fotspor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er så privilegert. Jeg er hvit, lys i håret, kristen, mann og 21 år.

Slik beskriver Erik Anders Sæter seg selv, og legger til at det eneste noen kan ta han på er at han nå er Paradise Hotel-deltaker.

Erlend Elias' 21 år gamle lillebror har nemlig sjekket inn på det mye omtalte hotellet i Mexico.

Vil ikke bli som Erlend Elias

Etter en start på året med mye støy rundt storebror, er det nå Eriks tur til å tre frem i rampelyset.

– Det er ikke noe mål for meg å bli som min bror og bli like kjent som han. Han har brukt flere år med den utstrålingen, sjarmen og de talentene han har på å være interessant. Mest sannsynlig er dette bare et blaff for meg, sier han fra bassengkanten til God kveld Norge.

21-åringen hadde bestemt seg for å melde seg på reality-programmet hvis han innen årsskiftet ikke hadde blitt kjent for noe annet.

– Hvis jeg ikke hadde blitt kjent for musikken, fotballen eller noe som helst før 2018, så gikk jeg med på å være med på Paradise Hotel.

Slik skal han håndtere kjendislivet

Det å vokse opp med en kjent bror har gjort at Erik allerede vet hvordan han på godt og vondt skal håndtere kjendislivet.

– Trikset når du begynner å bli kjent er å ikke sitte og lete etter hva folk mener om deg. For folk som liker deg vil ikke nødvendigvis skrive det noe sted. De som ikke liker deg og er idioter, de skriver det.

Og hvis tysfjordingen ender opp i en Paradise Hotel-finale skal han, som mange deltakere før han har sagt, knuse kula i tusen knas.

– Ambisjonen min er å gi vekk en del av kaka til veldedighet. Og da må nesten kula gå, røper han.

Forbilde

De to brødrene har alltid hatt et nært forhold. Som 19-åring flyttet Erlend Elias fra Tysfjord til Oslo, hvor lillebror fikk reise på besøk i helgene.

– Erlend er min beste venn, mitt største forbilde og min viktigste sparringspartner. Jeg ringer han hvis jeg har trøbbel, og jeg ringer han hvis jeg er lei meg – og det går begge veier. Han er veldig viktig for meg, skryter lillebror av storebror.

Etter hvert som Erlend Elias ble mer etablert i kjendis-Norge, ble røde løpere og premierefester en vanlig del av hverdagen. Også for lillebroren – allerede som 11-åring.

– Han brukte å dra meg med og si at jeg var 18 år. Og det gikk jo, sa Erik til God kveld Norge i september i fjor.

Selv om Erlend Elias har utsatt lillebror for mange sprell, har Erik alltid stilt opp for ham når det har vært nødvendig.

Å vokse opp i en liten bygd og skille seg ut var ikke alltid så lett. Erik husker at flere snakket om Erlend bak hans rygg.

– Og det var før han var kjendis, fordi han var homofil.

– Jeg vet jo at han ikke har hatt det så lett. Og når folk begynte å skrive stygge ting på bloggen hans, ble jeg så sint at jeg svarte med fullt navn, avslutter Erik.

Se God kveld Norge lørdager kl. 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo.