Kyllingburgeren som har «alt»!

Wenches hawaiiburger med kylling er stappfull på smak. En ny favoritt for store og små!

Til 4 personer

Ingredienser

  • 2 store kyllingfileter eller 3 mindre kyllingfileter
  • salt og pepper
  • frisk basilikum eller oregano
  • olje til steking + hvitløk
  • 4 skiver ananas, helst frisk (dvs. ikke fra boks)
  • salat
  • 4 hamburgerbrød

Mangochutney-dressing
Kan lages i god tid før servering

  • 1 dl kesam eller rømme
  • 1 dl mangochutney, gjerne sterk og krydret
  • 1/2 ts karripulver gjerne hot

Rør sammen og smak til.

Guacamole
Kan lages i god tid før servering

  • 2 modne avocado
  • saft av 1 lime eller ½ stor sitron
  • 1 stor moden tomat, finhakket uten innmat
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • ¼- ½ fersk rødchili
  • salt, evt. litt pepper
  • 1-2 ss god olivenolje

Del avocado i to, ta ut steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje.
Kjør alle ingrediensene sammen i en hurtighakker. Smak til.

Slik gjør du

BURGERFRYD: Denne kyllingburgeren med ananas, guacamole og mango-chutney gleder alle smaksløkene.
BURGERFRYD: Denne kyllingburgeren med ananas, guacamole og mango-chutney gleder alle smaksløkene.

Stek temperert kylling i en panne med olje (evt. tilsett litt smør), knust hvitløk og friske urter. Øs over stekefettet mens kylling steker. Kan etterstekes i varm stekeovn ved 125 grader i 6-10 min avhengig av tykkelse. La kyllingfiletene hvile på et lunt sted mens tilbehøret gjøres klart.

Skjær frisk ananas i skiver og fjern skallet. Stek ananasen i olje/smør til de er gylne – ca 2 min på hver side.

Sprø poteter kan lages 20-30 minutter før servering. Da deler du 8-10 poteter i båter og koker dem i lettsaltet vann i 8-10 min. NB! De skal ikke være gjennomkokt. Damp potetene slik at de blir tørre. Rett før servering stekes potetene i olje til de blir gylne og sprø. Legg på kjøkkenpapir og dryss med salt.

Servering

Fordel litt guacamole og mangochutney på ristede hamburgerbrød. Legg over salat, kylling i passende størrelse, fortsett med stekt ananas og avslutt om du ønsker med guacamole og mangochutney-dressing.

TIPS: Om du ønsker «Blue Hawaii-kylling», bytt ut guacamole på toppen med blåmuggost.