UTFORDRERE: Mira Craig (35) og Pål Anders Ullevålseter (49) kommer til Farmen kjendis-gården i mandagens episode. Foto: Alex Iversen/TV 2
UTFORDRERE: Mira Craig (35) og Pål Anders Ullevålseter (49) kommer til Farmen kjendis-gården i mandagens episode. Foto: Alex Iversen/TV 2

Mira Craig (35) og Pål Anders Ullevålseter (49) er utfordrere i Farmen kjendis

Artisten og motorsportutøveren skal kjempe om en plass på Farmen kjendis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mandagens episode av Farmen kjendis kommer det to nye deltakere til Finnsvika gård:

Artist Mira Craig (35) og motorsportutøver Pål Anders Ullevålseter (49) er årets utfordrere.

Én av dem får bli fullverdig deltaker, mens den andre må reise hjem etter et par dager på gården. Det er de andre kjendisene som skal bestemme hvem den heldige blir.

Arbeidsinnsats som taktikk

Mira forteller til TV 2 hvorfor hun takket ja til Farmen kjendis:

– Jeg hadde ikke sett programmet før, så jeg visste ikke i det hele tatt hva det var. Men da jeg fikk vite mer, så tenkte jeg at det ville være spennende å leve på den måten som de gjorde for 100 år siden, sier Mira til TV 2.

Mira, som for tiden er aktuell med ny musikk, tenkte at hun ville kunne bidra til oppgavene på gården.

– Jeg følte at jeg kom til å være flink til det fysiske arbeidet, sier hun, og legger til at hun ikke hadde noen taktikk for hva hun måtte gjøre for å få bli værende på gården, annet enn å gjøre en god arbeidsinnsats.

Da hun og Pål Anders ankom Farmen kjendis-gården, ble de tatt imot av en gjeng med kjendiser som allerede hadde bodd på gården i to uker.

– Jeg kjente ingen av de andre godt, men et par av dem hadde jeg møtt tidligere. Da jeg ankom gården, var jeg spent på hvordan det var å leve slik. Jeg trodde det skulle være litt mer overlevelsesproblemer, men de hadde jo masse greier der, sier Mira om det første møtet.

Ville bli godt likt

Pål Anders synes at han fikk en god velkomst av de andre deltakerne.

– Jeg tenkte at det kunne være tøft å komme inn slik, siden de var allerede en sammensveiset gruppe, men jeg ble godt tatt imot av alle sammen. De var hjelpsomme og viste meg hvordan ting fungerte på gården, sier han til TV 2.

Hans taktikk for å få bli værende på gården, var å bli godt likt av gruppa.

– Min taktikk var å by på meg selv og prøve å være hyggelig, jovial og sosial, sier Pål Anders.

Motorsportstjernen forteller at han takket ja til Farmen kjendis av flere grunner.

– Jeg har vært med på en del realityserier tidligere, og jeg synes det er veldig gøy. Farmen kjendis så jeg på som en utfordring. Jeg kan være veldig lite sosial av meg, og man lærer mye av å leve så tett med andre mennesker. Også kan Farmen kjendis være god publisitetet. Som rallykjører lever jeg av å ha sponsorer, sier han.

Slik er bakgrunnen til årets Farmen kjendis-utfordrere:

Popartist

Mira Craig er oppvokst i Oslo, og hun har amerikansk far og norsk mor.

ARTIST: Mira Craig (35). Foto: Alex Iversen/TV 2
ARTIST: Mira Craig (35). Foto: Alex Iversen/TV 2

Hun fikk sitt første møte med rampelyset da hun var med i NRKs program «Midt i smørøyet» som tenåring. Hun startet tidlig med å skrive sine egne låter, og hun slo gjennom som artist i 2006.

Det er Mira som står bak Norges Eurovision-bidrag fra 2008, låten «Hold On Be Strong». Sangen ble fremført av Maria Haukaas Storeng, og den ga Norge en femteplass i den internasjonale Eurovision-finalen.

Mira har også vært dommer i «X factor» på TV 2.

35-åringen jobber fortsatt med musikk, og hun er nå ute med to nye låter med tilhørende musikkvideoer, «O2» og «001».

– Det kommer mer musikk snart. Jeg har et dobbeltalbum som jeg slipper singler fra nå, sier Mira til TV 2.

Motorsportstjerne

Pål Anders Ullevålseter fra Oslo har kjørt motorsykkel og rally i over 30 år. Han kjører enduro, som er en motorsykkelsport der det kjøres på baner i tøft terreng.

MOTORSPORTSTJERNE: Pål Anders Ullevålseter (49). Foto: Alex Iversen/TV 2
MOTORSPORTSTJERNE: Pål Anders Ullevålseter (49). Foto: Alex Iversen/TV 2

49-åringen er fortsatt aktiv i sporten, og i januar deltar han i Africa Eco Race. Dette ørkenrallyet vant han for to år siden.

Fra 2002 til 2014 deltok han i enduro-løpet Rally Dakar. Han har en rekke topplasseringer i ørkenløpet. Andreplassen i 2010 står igjen som den aller beste plasseringen.

Pål Anders er også et kjent ansikt for TV-seerne. I 2007 vant han konkurransen «Isdans» på TV 2, og i 2011 vant han kjendisversjonen av «71 grader nord». Han deltok i «Skal vi danse» i 2013, men da røk han ut halvveis i konkurransen.

Nå er han altså klar for å prøve seg som bonde i Farmen kjendis, sammen med Mira Craig. I mandagens episode får du se hva som skjer når de to utfordrerne ankommer gården.

Se Farmen kjendis på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.