Her får TV3-programlederen panikkangst på direkten

En åpenhjertig Jannecke Weeden forteller om panikklidelsen hun har slitt med hele livet.

Siden 2013 har Jannecke Weeden (41) vært et kjent ansikt å se på TV3, der hun med et stort smil om munnen har vært programleder for blant annet «Skjulte skatter» og «Norges styggest rom».

Men på privaten har 2017 vært hennes aller verste år.

Samlivsbudd

I høst gikk Weeden gjennom et samlivsbrudd. Hun og ektemannen Lasse Weeden (44) gikk hvert til sitt etter 17 år sammen.

Sammen har de to gutter på 10 og 14 år.

Til God morgen Norge forteller Weeden nå at livet er ekstremt utfordrende.

– Et samlivsbrudd er det mest fæle man kan gå igjennom. Og det er på så mange flere plan enn at man «endelig» har kommet til en beslutning om at det ikke fungerer lenger. Så begynner jo egentlig det verste, forteller 41-åringen.

Angst i 32 år

Det er ikke bare samlivsbruddet som har gjort 2017 til Weedens tøffeste år hittil i livet. Programlederen har siden niårsalderen slitt med panikkangst.

– Det startet med en ekstrem redsel for å kaste opp, til at jeg skulle ha kreft, til hjerteinfarkt, til å få migreneanfall i upassende situasjoner, forteller Weeden åpent, og legger til:

– Og nå det siste året med et stress i forbindelse med «Nordens perler», gullrutenominasjon og en skilsmisse på toppen – da skal det plutselig mye mindre til før kroppen befinner seg i det som heter panikklidelse, forteller Weeden åpent.

– Hvordan arter et sånt angstanfall seg for deg?

– Det begynner sånn som jeg holder på nå. Pusten min blir kortere, noe som fører til at jeg hyperventilerer og vrir på meg. Når man puster så dårlig som det jeg gjør nå så raser pulsen oppover. Det prikker i hendene, jeg blir helt tørr i munnen og jeg får lyst til å gå.

I de verste periodene kan Weeden få slike anfall tre til fire ganger om dagen. For å minne seg selv på at anfallene går over, har hun tatovert en påminnelse på underarmen.

– Jeg har tatovert «it will pass». For jeg vet jo at det går over.

Programlederen har valgt å fortelle åpent om lidelsen for å kunne vise at man likevel kan være blid, hyggelig og kunne gjennomføre ting.

– Jeg har ett motto, og det er: «Hvis det ikke går over, så lev med det». Det er veldig mange kjente personer med en stemme utad som sier: «Slik kom jeg meg gjennom den tøffe perioden». Jeg tenker at det er greit at jeg sier: «Sånn lever jeg i den tøffe perioden».

Se det sterke intervjuet med Jannecke Weeden øverst i saken.