«Norske Talenter»-Janne (42) om å skuffe deltakere: – Som å slå opp med kjæresten

Skuespiller Janne Formoe innrømmer at dommerjobben er tøff følelsesmessig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I årets sesong av Norske Talenter er det skuespiller Janne Formoe (42) og hiphopdanser Mona Berntsen (27) som tar plass ved dommerpanelet sammen med «veteranene» Mia Gundersen (56) og D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo (53).

FIRKLØVER: Mia Gundersen, Mona Berntsen, Bjarne Brøndbo og Janne Formoe trives godt på jobb sammen. Foto: TV 2
FIRKLØVER: Mia Gundersen, Mona Berntsen, Bjarne Brøndbo og Janne Formoe trives godt på jobb sammen. Foto: TV 2

– Beste sesong noensinne

Fredag får vi se firkløveret i aksjon. Formoe er overrasket over hvor mange talenter landet vårt huser – også etter ni sesonger med talent-TV.

– Det er helt fantastisk! At det fantes så mange unike talenter i dette landet, det hadde jeg nesten ikke trodd. Det er helt magisk å se hva alle gjør – det er så mange rare og fine ting, bedyrer hun.

Og nivået og underholdningsfaktoren blant talentene er det heller ingenting å si på ifølge Brøndbo.

– Jeg tror at de som er glade i Norske Talenter fra før av kan se frem til den beste sesongen noensinne. Det er kjempebra!

Tar alle deltakere på alvor

Med høyt nivå blant deltakerne, er det desto vanskeligere å knuse en – for noen kanskje livslang – drøm med et «nei».

– Det er som å slå opp med en kjæreste du ikke vil ha mer. Det er jo vanskelig, konstaterer Formoe og legger til:

– Men noen ganger er det lett også, fordi man tenker «Hva er dette?!». Man må uansett ta alle deltakere på alvor og gi nyttige og konstruktive tilbakemeldinger, forklarer Formoe, som understreker at et «nei» ikke nødvendigvis betyr at man ikke har talent.

Dommerne er også veldig opptatt av at deltakerne føler seg godt ivaretatt.

– Vi har ingen intensjon om å sende noen av denne scenen med et ødelagt selvbilde. Vi vil ikke at noen skal komme hjem til en eller annen bygd og være flau på egne vegne. Dette skal være en god opplevelse og scenen skal være for alle, sier han.

Godt fungerende firkløver

Mia og Bjarne har tatt imot nykommerne med åpne armer, og Mia, som har vært dommer i samtlige sesonger, ble overrasket over hvor kjapt de skled inn i sine nye roller.

– Det var veldig behagelig for oss! Vi er et firkløver som fungerer veldig godt sammen, og det er fordi at disse to jentene tar jobben sin på alvor, konstaterer hun, før Bjarne skyter inn:

– Vi må jo også si at de har underordnet seg oss, slik at de forstår hvor plassen deres er, sier trønderrockeren spøkefullt før hele gjengen bryter ut i latter.

Nykommerne er også godt fornøyd med velkomsten.

– Vi er veldig heldige som kommer så godt overens og trives så godt på jobb, både sammen med hele produksjonen og oss dommere i mellom, sier Berntsen.

Mona Berntsen ble først kjent da hun vant dansekonkurransen «So You Think You Can Dance – Scandinavia» i 2008. I ettertid har hun vært danser for noen av verdens største artister, deriblant superstjernen Justin Bieber.

Se premieren av Norske Talenter fredag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.