Gulrot- og søtpotetsuppe med frisk ingefær

Ingredienser

3-4 gulrøtter

1 stor eller 2 mindre søtpoteter

2-3 sjalottløk eller 1 «vanlig» løk

1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)

2 ss finhakket frisk ingefær

1 ts finhakket rød chili (kan sløyfes)

ca. ½ dl olivenolje

1 l kraft av kylling, kalv/storfe eller grønnsaksskraft/buljong

Salt, pepper

Frisk koriander og tynne strimler av rå gulrot til pynt

Fremgangsmåte

Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk. Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Rens og del gulrøtter, søtpotet og løk i biter. Surr dette i olivenoljen et par min. Løken skal kun bli blank. Tilsett hvitløk og ingefær. La det surre videre i 1-2 min før kraften tilsettes. Kok opp og legg et lokk halvveis over gryten. La suppen småkoke i 20-30 min til grønnsakene er møre. Koketid er avhengig av størrelsene på grønnsaksbitene.

Bruk en stavmikser eller en hurtigmikser og kjør til suppen er jevn. Smak til med salt, pepper og saft fra lime. TIPS: dersom man ønsker en kremet versjon kan du røre inn 1-2 ss kokosmelk før servering. Ved servering legger man tynne strimler av rå gulrot og frisk koriander på suppen.

Tips: Legg gulrotstrimlene i iskaldt vann (gjerne med isbiter) slik at de blir sprøe og gode.