Erlend Elias avbrøt Farmen kjendis-innspillingen i sinne

Det kokte over for Erlend Elias Bragstad (35) da Frank Løke (37) kritiserte arbeidsinnsatsen hans på Farmen kjendis.

Erlend Elias Bragstad (35) ble utpekt som storbonde den første uken av Farmen kjendis.

Under tinget i søndagens episode spurte programleder Gaute Grøtta Grav (38) hva de andre synes om hans innsats som gårdens leder.

Da uttrykte tidligere håndballspiller Frank Løke (37) at Erlend Elias burde gjort en større innsats på gården selv for å motivere de andre. Frank kritiserte Erlend for å ikke bidra på gården, mens Erlend selv mener det skyldes at han var syk.

Det fikk Erlend Elias til å tenne på alle pluggene, og på dramatisk vis skjelte han ut Frank, forlot tinget og avbrøt innspillingen.

Se video av hendelsen i toppen av saken.

Såret og sint

Til TV 2 forklarer Erlend Elias hvorfor han ble så sint:

– Etter at ukesoppdraget ble godkjent, gikk Frank og jeg en tur i skogen. Da sa han at jeg hadde vært en flink storbonde, og han beklaget at han hadde vært så hard mot meg den uken. Men så kommer vi til tinget, og da sier han det totalt motsatte. Da raknet det for meg, og jeg forsto ikke at han kunne være så falsk, sier Erlend Elias.

– Når folk lyver meg rett opp i ansiktet, så blir jeg lei meg. Og når jeg blir lei meg, så blir jeg sint, sier han.

Kjendisstylisten trengte en pause for å roe seg ned.

– Istedenfor å sitte på tinget og gråte, så reiste jeg meg og gikk. Jeg måtte ha litt tid for meg selv for å kunne fordøye angrepet som kom, sier han.

Utbruddet til Erlend Elias kom overraskende på de andre kjendisene.

– Jeg tror de andre ble målløse, siden det aldri har skjedd før at noen har forlatt tinget, sier Erlend Elias.

Feil valg

Etter en pause kom Erlend Elias tilbake til tinget, og innspillingen fortsatte. Der møttes Newton-programleder Stian Sandø (25) og forfatter Aune Sand (51) til tvekamp.

Erlend Elias forteller at han ikke husker det som skjedde etter konfrontasjonen.

– Jeg har blokket ut det som skjedde da jeg kom tilbake til tinget. Men jeg husker at jeg syntes det var helt jævlig at jeg ikke hadde valgt Frank som førstekjempe. Det var en stor feil, sier han.

Erlend Elias forteller at han ikke valgte Frank som førstekjempe, både fordi Frank jobbet så hardt og fordi han ikke samvittighet til det. Tidligere i uken ble det nemlig loddtrekning om hvem av de to som skulle bli storbonde, siden de fikk like mange stemmer av de andre deltakerne.

Annen versjon

Frank har en annen versjon av hva som skjedde på Farmen kjendis-gården den dagen. Han forteller til TV 2 at han og Erlend Elias aldri tok en prat i skogen i forkant av tinget.

– Det stemmer ikke i det hele tatt at vi gikk tur i skogen før tinget. Jeg tror jeg hadde husket det dersom jeg hadde skrytt av Erlend. Kanskje det skjedde i drømmene hans, sier Frank til TV 2.

Frank forklarer hvorfor han valgte å kritisere Erlend Elias lederstil på tinget:

– Ingen på gården hadde spurt meg om hva jeg synes om Erlend som storbonde, og jeg hadde ingen grunn til å ta det opp tidligere i uka. Men da Gaute spurte, så svarte jeg ærlig. Jeg står inne for det jeg sa på tinget. Erlend overreagerte. Som leder må du tåle konstruktiv kritikk, sier han.

Var syk

Erlend Elias forteller at han også reagerte med sinne fordi han følte at Frank ikke respektere hans sykdom inne på gården.

– Jeg var syk inne på gården, og jeg hadde lungebetennelse som jeg fikk penicillin for. Jeg var skikkelig dårlig, og det var kjipt å være der med feber. I tillegg er kroppen min svekket etter kreften, og jeg lider av PTSD, sier han.

For to og et halvt år siden avslørte Erlend Elias til God kveld Norge at han hadde testikkelkreft, og han har senere fortalt at han sliter med posttraumatisk stresslidelse.

Slik svarer Frank Løke på anklagene om at han ikke respekterte Erlend Elias' sykdom inne på gården:

– Jeg kjenner ikke bakgrunnen hans. Men all den energien som han brukte på å være negativ og lage drama, burde han brukt til å jobbe, sier Frank.

– Han lå inne og sov hele tiden, og han klagde på vondt i magen, vondt i hodet og glutenallergi. Erlend Elias hadde allergi, men det var jobballergi, legger han til.

Erlend Elias har tidligere fortalt til TV 2 at han føler seg feil fremstilt på Farmen kjendis. Kjendisstylisten mener at han overhodet ikke var en lat storbonde, og han hevder at alt arbeidet han gjorde på gården ikke har blitt vist på TV.

Ikke uvenner

Til tross for uenighetene på Farmen kjendis-gården, er ikke Erlend Elias og Frank uvenner i dag.

– Jeg liker Frank godt. Jeg hadde egentlig ikke noe imot ham den første uken, før det eksploderte på tinget. Vi er bare uenige om hvordan man skal drive en gård. Frank vil kjøre et militærregime, mens jeg ikke var der bare for å jobbe hardt, men også for samholdet og for å nyte den vakre gården, sier Erlend Elias.

Etter innspillingen har de to møttes ved flere anledninger, og da er stemningen god, forteller Erlend Elias.

– På God Morgen Norge denne uken ble det en krangel, men det er Farmen-relatert. Ting blir tilspisset inne i Farmen-boblen. Jeg kan ringe Frank nå og be om en lunch, og da ville det blitt hyggelig. Vi er ikke uvenner, sier Erlend Elias.

Frank sier seg enig i at de to er venner utenfor Farmen kjendis.

– Vi kan være uenig om masse rart og det kan bli murring og diskusjon etter at hver episode har gått på TV, men etterpå er vi ferdige med det. Vi er bare to ulike mennesker som oppfatter ting forskjellig. Erlend har glimt i øyet og er veldig morsom. Han lagde bra liv inne på gården, og det var viktig at han var der for gruppas skyld, sier Frank.

Se Farmen kjendis på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.