Oppfordrer foreldre til å holde barneskryt innenfor familien

God kveld Norge (TV 2): – Alle andre rundt kjenner ikke det samme for andre sine unger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For snart to år siden fikk Jenny Skavlan (31) og «Den 12. mann»-aktuelle Thomas «Fingern» Gullestad (37) datteren Åse.

På tv-skjermen vil hun snart bli å se som en bortskjemt og direkte trebarnsmor i NRKs nye situasjonskommedie «Nesten voksen».

Selv har Skavlan valgt å holde datteren «skjult», og mener at barneskryt kun er forbeholdt de aller nærmeste.

– Latterlig stolt

– Det er jo et menneske man har skapt selv, og man er ansvarlig for det bittelille mennesket. Og når det mennesket viser seg å fungere, så blir man jo letta, forteller 31-åringen til God kveld Norge.

– Det er helt latterlig hvor stolt man blir. Og det kan man dele med besteforeldre og din egen partner, men ingen andre, konstaterer Skavlan.

Fra den dagen lille Åse kom til verden har Skavlan og Gullestad tatt et aktivt valg om å skjerme datteren fra offentligheten og sosiale medier.

– Jeg tror folk kan ha litt selvinnsikt på at det er mye man kan være veldig stolt over som egentlig holder å vise til sine nærmeste. Fordi alle andre rundt kjenner ikke det samme for andre sine unger, dessverre, sier Skavlan.

– Hvis helt fremmede mennesker hadde kommet bort til meg og visst hvordan Åse så ut, så hadde jeg følt det veldig invaderende.

Tydelig grense

De første månedene etter fødselen var alt fansen fikk se et bilde av en arm eller et bein. I det siste har Åse derimot dukket opp på Instagram ved et par anledninger – men alltid med ansiktet snudd vekk eller skjermet.

Gullestad sa til TV 2 i april i fjor at grensen går ved å vise et tydelig ansikt.

– Vi skal skjerme henne til hun kan bestemme selv om hun vil vises eller ikke. Vi har ikke vist et bilde av ansiktet hennes. Vi skal ikke vise noe mer enn vi har vist, fortalte Gullestad.