INNRØMMER TYVERIER: Chris Parker stjal eiendelene til flere av Manchester-ofrene etter terrorangrepet i fjor. 30. januar får han sin dom.
INNRØMMER TYVERIER: Chris Parker stjal eiendelene til flere av Manchester-ofrene etter terrorangrepet i fjor. 30. januar får han sin dom. Foto: Go Fund Me

Tiggeren Chris (33) ble hyllet etter Manchester-terroren – nå vekker rystende avsløring harme

Hjemløse Chris Parker (33) hevdet at han stormet inn i Manchester Arena for å hjelpe de mange terror-ofrene. I stedet stjal han eiendelene til flere av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Parker (33) ble i ukene etter terrorangrepet i Manchester Arena i fjor hyllet som en helt.

I flere intervjuer fortalte Parker, som tigget like utenfor arenaen da bomben gikk av, at han kjempet seg inn i lokalet for å hjelpe de mange ofrene.

Bomben, som gikk av like etter Ariana Grandes (22) konsert i arenaen, tok livet av 22 personer. 119 personer ble skadet.

I intervjuer fortalte Parker at da bomben gikk av, ble han feid overende – men at han i stedet for å løpe i sikkerhet, hjalp flere av de sårede.

Nå viser det seg at Parker var ute i et helt annet ærend, skriver BBC News.

I stedet for å hjelpe, stjal 33-åringen eiendelene deres. Han er nå tiltalt for en rekke tyverier.

– Stjal fra bestemor som hjalp døende barnebarn

På overvåkningsbilder fra stedet kan man se hvordan han vandrer mellom de sårede.

Man kan ifølge nettstedet se Parker gå tilbake til bestemoren Pauline Healey som forsøker å hjelpe sitt døende barnebarn, Sorrell Leczkowski (14), for så å ta håndveska hennes og fiske ut en lommebok.

14-åringen døde samme kveld.

I bakgrunnen ser man ambulansearbeidere og politi jobbe på spreng for å redde de mange ofrene etter angrepet.

Få timer senere skal Parker ifølge tiltalen ha brukt den eldre kvinnens kredittkort på en lokal hurtigmatrestaurant.

Parker skulle møte i retten tirsdag, men dukket ikke opp. Han ble senere funnet på et loft i et hus i Halifax i West Yorkshire.

Drapstrusler etter avsløring

I Manchester Crown Court har det kommet frem at Parker har mottatt flere drapstrusler etter at det ble kjent at han stjal fra terrorofrene.

Onsdag erkjente Parker to tilfeller av tyveri i Manchester Arena, og han innrømmer at han misbrukte et kredittkort han hadde stjålet fra en veske.

Han innrømmet også å ha stjålet mobiltelefonen til en skadet tenåringsjente.

Han nektet derimot for å ha forsøkt å stjele en jakke og en veske, samt for å ha misbrukt Pauline Healeys kredittkort.

I retten uttalte aktor Louise Brandon ifølge The Guardian at Parker ga ofrene «begrenset hjelp», og at han i stedet utnyttet muligheten til å stjele fra dem.

– Alt han kan gjøre under disse omstendighetene er å først erklære seg skyldig, og unnskylde sin forferdelige oppførsel den kvelden, uttalte Parkers advokat John Broadley i retten onsdag.

Etter at Parker ble hyllet som en helt, ble det samlet inn nærmere 500.000 kroner til ham. Pengene nådde aldri frem før Parker ble anmeldt, og de er nå gitt tilbake til giverne.

Chris Parker sitter varetektsfengslet frem til dommen faller 30. januar.