Disse panerte barnevennlige torskepinnene serveres med grønn ertepure og ovnsstekte poteter. Wenche har også laget en chilidipp eller sennepsdipp som passer godt inntil.

Start med potene.

Ovnsstekte poteter

Skrell poteter og del i båter. Legg i ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Sett i varm stekeovnen ved 225-230 grader og stek til potetene er møre og gylne. Det tar vanligvis 30-40 min. Mens de står i ovnen kan man gå løs på torskepinnene.

Panerte torskepinner

Ingredienser:

600-700 g frossen torskefilet (fersk torsk kan også brukes)

Salt, pepper

2 ss hvetemel

2 sammenpisket egg

4-5 ss griljermel, oppmalt brød eller grov sammalt hvete

1 dl nøytral olje eller smør til steking

Fremgangsmåte:

Skjær fiskestykkene i ca 2 cm brede biter. Vend torskebitene først i hvetemel, så i sammenpisket egg som er tilsatt salt og pepper. Ved fisken til slutt i griljermel. Stek de i et par min på alle sider i middels varme panne tilsatt olje. De er ferdige når de får en gyllen farge.

TIPS: Der som du ønsker et glutenfritt alternativ kan du vende torskebitene i malt, glutenfritt havremel. Havregryn kan også kjøres i en foodprocessor til det blir et grovt mel.

Fri for egg: sløyf å vende torsken i egg - det funker like greit uten!

Grønn ertepure

Kok frosne erter i lettsaltet vann i 1-2 min. Hell av kokevannet og tilsett litt smør. Bruk en stavmikser og kjør til det har blitt til en grønn pure. Smak til med litt salt og pepper.

Chilidipp

Ingredienser:

2 dl matyoghurt , lett rømme eller kesam

1 –2 ss sweet chilisaus og/eller ketchup

1/2 ss sitronsaft, 1/2-1 ts finrevet ingefær

Salt og pepper

Slik gjør du: Bland sammen alle ingrediensene - smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sennep-og karridipp

2 dl matyoghurt, lettrømme eller kesam

1 ss ravigottesaus

1-2 ss grov sennep

1/2 - 1 ts karri

Slik gjør du: Bland sammen og smak til. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.