Erlend Elias brøt sammen under Farmen kjendis-innspillingen

Førstekjempevalget ble dramatisk på Farmen-gården, da Erlend Elias brast i gråt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld var det tid for sesongens aller første førstekjempevalg på Farmen kjendis, og valget ble langt mer dramatisk enn vanlig.

Som storbonde måtte kjendisstylisten Erlend Elias Bragstad (34) ta valget om hvem som skulle bli første mann eller kvinne ut i tvekamp.

Brøt sammen i gråt

Men det var tydelig at Erlend Elias led av valgets kval – helt til siste slutt slet han med å ta avgjørelsen. Og da øyeblikket kom, og han måtte annonsere hvem det ble, klarte han ikke å gjennomføre.

– Jeg hadde spurt englene, hjertet mitt og hodet mitt. Men det ble for vanskelig for meg. Jeg måtte be om å få en pause, forteller Erlend Elias til TV 2.

Seerne kunne onsdag kveld se Erlend Elias bryte sammen i gråt, før han ba om å få fem minutter til å samle seg. Deltakerne som satt igjen foran den tomme storbondestolen, så rimelig sjokkerte ut.

Se klippet øverst i saken.

Måtte ta valget

– Vi kom hit fordi det skal stå én person igjen til slutt. Alle skjønner at du må ta det valget, sa medhjelperen Johanne Thybo Hansen (27), som fulgte etter Erlend Elias for å trøste.

Etter rundt ti minutter kom Erlend Elias tilbake for å fortsette den vanskelige seansen.

– Til slutt tok jeg valget. Men det var fryktelig vanskelig. Det er første uka på gården, og så må man ta et slikt valg. Jeg vil ikke at noen skal føle seg tilsidesatt eller utenfor. Det er som når én person ikke blir invitert med på bursdag. Det blir helt feil, sier Bragstad.

– Jeg var redd for å såre folk. Det var derfor jeg begynte å gråte, forteller Erlend Elias.

MÅTTE TRØSTES: Erlend Elias fikk trøst av jegertvilling-Johanne mens han samler seg for å ta førstekjempevalget. Foto: TV 2
MÅTTE TRØSTES: Erlend Elias fikk trøst av jegertvilling-Johanne mens han samler seg for å ta førstekjempevalget. Foto: TV 2

Hadde egentlig bestemt seg for Frank

Da valget ble tatt, viste det seg at det var NRK-programlederen Stian Sandø (25) som må velge seg en motstander og gå i kamp på søndag. Men egentlig skulle det bli Frank, avslører Erlend Elias.

– Hjernen min sa at jeg skulle velge den største konkurrenten, nemlig Frank. Men hjertet mitt sa noe annet, fordi han allerede tapte mot meg da vi trakk strå om hvem som skulle bli storbonde. Jeg syntes det var dårlig gjort, så jeg ville ikke være kjip mot han en gang til og virke hevngjerrig, sier Erlend Elias.

Han tror seerne kan bli overrasket over at valget ikke falt på Frank.

– Frank er den jeg har kommet dårligst overens med, i tillegg til å være den største konkurrenten. Jeg burde kanskje ha valgt han, sier Erlend Elias.

– Til slutt valgte jeg Newton-Stian, som også er en stor konkurrent. Både han og Frank har sagt at de vil velge verdige motstandere, og jeg tenkte at Stian kanskje ville velge Frank likevel. Så slapp jeg å ta valget, sier kjendisstylisten.

Og hvem Stian Sandø velger som andrekjempe, får vi se i søndagens episode, som går på TV 2 klokka 20.00.

Har allerede gjort seg bemerket

Erlend Elias er en av 12 kjendiser som har sjekket inn på idylliske Finnsvika utenfor Halden. Etter seks uker skal det stå igjen én person som vinner en bil.

Erlend Elias har allerede gjort seg bemerket på gården, da han var kjapt ute med å danne allianser og bli gårdens første storbonde.

Farmen kjendis ser du på TV 2 mandag, onsdag og søndag, eller når du vil på TV 2 Sumo.