FARMEN kjendis-FINALEN:

Pål Anders Ullevålseter vant Farmen kjendis – dette skal han gjøre med premien

FINNSVIKA (TV 2): Pål Anders Ullevålseter (49) er tidenes første utfordrer som har vunnet Farmen – nå avslører han at han ikke skal beholde premien selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld var det endelig tid for å kåre vinneren av Farmen kjendis 2018.

Etter seks uker med gårdsliv i 1917-stil på Finnsvika gård utenfor Halden, sto det til slutt mellom bonden Inga Berit Lein (36) og racingføreren Pål Anders Ullevålseter (49).

Etter en lang og nervepirrende kunnskapskonkurranse, ble det til slutt klart at Pål Anders kunne stikke av med seieren og en splitter ny bil – etter at han vant over Inga Berit med ett poeng.

TV 2 snakker med Pål Anders rett etter at seieren er i boks, og det er en lykkelig Farmen-vinner vi møter:

– Jeg føler enorm glede! Jeg hadde egentlig ikke tro på at jeg kunne vinne selve finalen med alle de spørsmålene som skulle komme. Så det er bare en kjempebonus! sier han.

– Hvorfor trodde du ikke at du kunne vinne?

– Inga Berit er veldig klok, og hun kan veldig mye om gårdsdrift, landbruk og sånne ting. Og hun traff godt på de spørsmålene, sier Ullevålseter.

Skal ikke beholde premien

– Hvor mye betyr det for deg å vinne?

– Det å vinne farmen er først og fremst veldig morsomt. Men det som teller mest, er jo å møte alle menneskene, og den opplevelsen man får av å være inne på gården, sier han videre.

Han avslører at han ikke skal beholde premien selv:

– Premien går til min kjære kone, Mette. Hun driver og tar lappen nå og trenger en bil. Så derfor skal hun få den. Hun vet det ikke ennå, smiler han.

Pål Anders er gift med kickbokseren Mette Solli (43), som han møtte under innspillingen av 71 grader nord. Det første han skal gjøre nå, er å fortelle henne om seieren.

– Jeg må ringe hjem og fortelle det. Da blir hun sikkert kjempeglad. Og så blir hun enda gladere når hun hører at hun skal få bilen også, sier han.

JUBEL: Pål Anders Ullevålseter (49) med hele årets Farmen kjendis-gjeng bak seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
JUBEL: Pål Anders Ullevålseter (49) med hele årets Farmen kjendis-gjeng bak seg. Foto: Alex Iversen / TV 2

Satte nye rekorder

Det var ikke før i aller siste innspurt av konkurransen at Pål Anders skjønte at seieren kunne bli hans. På det siste spørsmålet måtte nemlig Inga Berit svare riktig – ellers var seieren hans.

– Jeg skjønte egentlig ikke at jeg kunne vinne før da. Da jeg ledet med ett poeng, gikk det opp for meg, sier han.

Pål Anders går seirende ut av Farmen kjendis, og han har også noen rekorder med seg ut. I semifinalen slo han langrennsløperen Martine Ek Hagen (26), og de satte rekord i melkespannholding. De holdt i hele ni minutter og seks sekunder, og slår dermed Jegertvillingenes rekord fra tidligere i år.

I tillegg er han tidenes første utfordrer som vinner hele Farmen.

– Det er sikkert noen som synes at det er urettferdig at jeg ikke har vært med på hele Farmen-oppholdet, siden jeg kom inn på gården halvveis i perioden. Men slik er det, og det er ikke noe jeg har valgt. Det var de andre som valgte meg til å bli, og jeg har hatt det fint hele veien, sier Ullevålseter.

Motorsportutøveren kom inn som utfordrer da de andre kjendisene hadde vært på gården i to uker.

FINALISTENE: Pål Anders Ullevålseter og Inga Berit Lein møttes til en nervepirrende Farmen kjendis-finale. Foto: Alex Iversen / TV 2
FINALISTENE: Pål Anders Ullevålseter og Inga Berit Lein møttes til en nervepirrende Farmen kjendis-finale. Foto: Alex Iversen / TV 2

Ble en favoritt blant de andre

De andre på gården valgte Pål Anders over den andre utfordreren, Mira Craig (35). Og da de var samlet på tinget før finalen, valgte de også å stemme frem Pål Anders til å få en ekstra finalekniv – ikke Inga Berit. Det tror Pål Anders handler om at han gikk godt over ens med alle.

– Jeg har greid å være venn med alle inne på Farmen. Jeg har ikke spilt noe spill i det hele tatt, jeg har bare vært meg selv, og jeg har forsøkt å være lojal mot alle. Det har funket bra, sier han.

Inga Berit på sin side, fikk en vanskelig avslutning på Farmen-oppholdet da det kom frem at hun hadde bidratt til å gjemme unna mat fra de andre deltakerne.

– Jeg tror ikke akkurat det var noe sjakktrekk, sier Pål Anders.

Tungt å komme inn som utfordrer

Aller mest utfordrende var det de første dagene da Pål Anders kom inn på gården. Han og Mira Craig skulle finne sin plass på gården, og det skapte kaos og uro på gården. Han var også vant til å spise mye mat.

– Det var veldig turbulent da jeg kom inn, og den første uka med lite mat var tøff. Jeg er vant til å spise flere tusen kalorier om dagen, og å spise hele tiden. Det å gå og gnøvle poteter og bare drikke vann, var veldig uvant, sier Ullevålseter.

TV2.no sender direkte fra Farmen kjendis-finalefesten søndag kveld. Få det første intervjuet med vinneren og de andre deltakerne på TV2.no etter sendingen.

.

-

.