HADDE HEMMELIG PLAN PÅ FARMEN KJENDIS:

Jegertvilling-Kristine ble sendt hjem av sin egen søster: – Vi hadde avtalt at jeg skulle tape

FINNSVIKA (TV 2): Kristine Thybo Hansen (26) valgte å tape Farmen kjendis-tvekampen mot Johanne Thybo Hansen (26) med vilje.

Søndag kveld var det klart for den andre tvekampen i årets Farmen kjendis-sesong, og det ble svært spennende for seerne da de to jevngode jegertvillingene møttes til kamp.

Tvekampen i melkespannholding varte så lenge at de slo Aylars rekord fra i fjor – jegertvillingene sto i hele 8 minutter og 51 sekunder, mens Aylar Lie og Kari Jaquesson sto i 8 minutter og 27 sekunder.

Ble tårevått

Med det skapte Kristine Thybo Hansen og Johanne Thybo Hansen Farmen-historie – og måtte også skilles i et svært tårevått øyeblikk på gården.

– Det var helt jævelig å forlate Johanne, fordi jeg tenkte på at hun blir igjen her uten meg. Hun kommer til å kjenne på savnet mest, mens jeg kommer ut til kjæresten min og hundene mine. Men jeg har sagt til Erlend Elias at han skal ta vare på henne, og det har han lovet, forteller Kristine i et intervju med TV 2 like etter tvekamp-tapet.

– Johanne har store sjanser til å vinne. Det er derfor jeg valgte henne som andrekjempe – for det er bare en av oss som kan vinne, og sjansen for at vi begge to kommer til finaleuka, er små. De kommer til å splitte oss uansett, forteller hun.

Se intervjuet i toppen av saken.

Avtalt spill

Men nå, et halvt år senere, avslører Kristine at det var noe mer som lå bak tvekamp-tapet. Det var nemlig et avtalt spill mellom søstrene, og Kristine valgte å tape med vilje.

– Jeg har gruet meg til denne Farmen-uka lenge. Jeg ønsket å være med på Farmen fordi jeg mener jeg hadde en sjanse til å vinne, så det skuffet meg veldig at det endte slik. Det var ikke motivasjonen det sto på, det var bare kroppen som ikke ville fungere, forteller hun til TV 2.

Her slår Jegertvillingene Farmen-rekorden i melkespann

Hun forteller at hun slet veldig med oppholdet på gården, og hun fikk ikke sove om nettene.

– I andreuka begynte jeg å kjenne at jeg var så sliten, og kroppen virket ikke som den skulle. Jeg måtte be Johanne om hjelp til å sage en planke, og det var da jeg skjønte at jeg måtte hjem. Det er ikke en god følelse å gå rundt og føle seg overtrøtt og kraftløs 24 timer i døgnet. Den siste lørdagen bare gråt jeg, sier hun.

Derfor la hun en plan for hvordan hun kunne komme seg hjem.

– Jeg spurte Martine om hun kunne velge meg som førstekjempe den uka, så vi laget en avtale, slik at jeg kunne dra hjem, sier hun.

Prøvde å overtale Kristine til å bli

Langrennsløperen Martine Ek Hagen (26) var storbonde denne uka, og det var hun som bestemte hvem som ble førstekjempe. Hun bekrefter at det var Kristine som kom til henne og ba om å bli valgt.

– Kristine var en av de første jeg ble kjent med på gården. Vi delte seng den første uken, og jeg synes hun er en herlig person. Jeg hadde aldri valgt henne om hun ikke hadde spurt om det selv, sier Martine til TV 2.

Jegertvillingene får seg en ubehagelig overraskelse på kjempehyttene

Martine forteller at hun prøvde å overtale Kristine til å bli på gården, men jegertvillingen var helt klar på at hun ville i tvekamp.

– Jeg synes det var trist å måtte velge Kristine, men samtidig var det en lettelse å slippe å ta et valg selv. Det er umulig å si hvem andre jeg ville valgt som førstekjempe. Og Kristine var virkelig så sliten at hun ikke visste hvilket bein hun skulle stå på. Hun sto på og jobbet, men hun hadde ingen energi til å ha det gøy og kose seg, sier Martine.

Johanne ønsket å være andrekjempe

Etter førstekjempevalget ble det bestemt at Kristines egen søster skulle være andrekjempe. TV 2 har snakket med Johanne, som bekrefter at det var hennes initiativ:

– Jeg tryglet henne. Jeg ville på kjempehytta for å få en pause fra gården. Jeg hadde så lyst på nøtter, rosiner og pølse, og jeg trengte å slappe av, sier Johanne.

Farmen-oppholdet tok nemlig på for Johanne også, og hun var svært sliten på dette tidspunktet. Like før kjempehytte-oppholdet måtte Johanne en tur på legevakta med det hun fryktet var en lungebetennelse. Det viste seg imidlertid å skyldes pipetobakken.

– Det føltes helt riktig å velge Johanne, sier Kristine.

– Da fikk jeg mulighet til en god kamp, og hun fikk kjenne på hvordan det er å gå ut i tvekamp, hvis hun kommer i den situasjonen senere. I tillegg tenkte jeg det ville gi Johanne en fordel, fordi hun fikk en dag på kjempehytta hvor hun kunne slappe av. Vi ble også enige om at vi skulle slå Aylars rekord, forteller Kristine.

I KAMP: Kristine Thybo-Hansen holdt et stødig tak om bøttene i tvekampen mot sin egen søster. Foto: Alex Iversen / TV 2
I KAMP: Kristine Thybo-Hansen holdt et stødig tak om bøttene i tvekampen mot sin egen søster. Foto: Alex Iversen / TV 2

Angret på planen

– Har du noen gang angret på denne planen?

– Jeg angret litt da jeg våknet i førstekjempehytta, og faktisk følte meg litt uthvilt. Da var jeg lei meg for at det var Johanne som satt i den andre hytta: Eller så kunne jeg vurdert å ombestemme meg. Men da jeg kom hjem, lå jeg rett ut i over en uke. Så det var nok helt riktig avgjørelse å ta, sier Kristine.

Nå velger hun å være åpen om hvordan det hele gikk til.

– Det var jo med vilje, og det var rett avgjørelse. Det er ingen grunn til å lyve om det nå, sier Kristine.

SØSTER MOT SØSTER: Johanne Thybo-Hansen (26) og Kristine Thybo-Hansen (26) møttes til kamp på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
SØSTER MOT SØSTER: Johanne Thybo-Hansen (26) og Kristine Thybo-Hansen (26) møttes til kamp på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2

Ble tungt da søsteren dro

Johanne, på sin side, måte bli igjen på gården uten søsteren. Hun synes det var en svært spesiell tvekamp:

– Det var veldig rart. Vi er vant til å konkurrere mot hverandre, men denne gangen var det med blandede følelser. Den dagen visste jeg at Kristine ikke ville komme tilbake til gården, sier Johanne.

Det ble tungt da søsteren tok sekken over skulderen og forlot gården.

– Inne i bobla blir alt så emosjonelt. Jeg ble veldig lei meg da hun dro, selv om vi bor et godt stykke fra hverandre i 2018, og er vant til å ikke se hverandre så ofte, sier hun.

Utfordrere

Det er nå ti kjendiser igjen på Finnsvika gård, og i februar får vi vite hvem som kan smykke seg med seierstittelen. I forrige uke var det Aune Sand (51) som måtte pakke sammen sakene og forlate gården, etter en kamp mot programlederen Stian Sandø (25).

I mandagens episode av Farmen kjendis kommer det to utfordrere til gården: Artist Mira Craig (35) og motorsportutøver Pål Anders Ullevålseter (49). Én av dem får bli fullverdig deltaker, mens den andre må reise hjem etter et par dager.

Farmen kjendis ser du mandag, onsdag og søndag på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.