Medisterpølse

Oppskrift: Kokk Tommy Østhagen, Kreativ Catering

Tips:
- Fint å bruke en gramvekt, slik at du får rett kryddersmak
- Bruk en kjøkkenmaskin med kvern og «pølsehorn» eller en kjøttkvern med «pølsehorn»
- Se også Matprat.no for tips og gode råd hvordan lage pølser selv.

Ingredienser:

5 kg kaldt kvernet svinekjøtt med 23 % fett (medisterdeig uten salt kan brukes)
75 g salt
10 g muskatblomme
3g malt nellik
7 g pepper
4 dl kaldt vann
1 bunt kroktarm 38-40mm, kjøpes hos en pølsemaker eller kan bestilles på nett.

Slik gjør du:

Legg tarmen i lunkent vann i ca 30 min før bruk. Ha det kalde kjøttet i en bolle, bruk hendene og bland inn krydderet i ca 2-3 min. Spe med kaldt vann og kna inn. Pass på at farsen holder seg kald. Tre tarmen på pølsehornet på kvernen og fyll det kjøttfarsen i tarmen.

Trekk pølsen i kokende vann i ca 20 min.

Tommys beste rødkål.

1 hel rødkål finsnittes og sauteres lett i 4 ss andefett. Tilsett 2 ss honning, 4 dl eddik og 4 dl ripssaft og kok kålen mør .

Surkål:

750 g hodekål
1 ts salt
2 ts karve
2 1⁄2 dl vann
3 ss eddik, 7 %
3 ss sukker

Slik gjør du:

Legg strimlet kål og resten av ingrediensene i en kjele. Kok det hele mørt i en kjele. Kok opp og la trekke på svak varme, minst 1 time. Smak til med mer sukker og eddik etter eget ønske.