Farmen-FINALEN:

Amalie Snøløs (21) kom på tredjeplass i Farmen: – Jeg har vært en slange som har sneket meg rundt

FLOSTERØYA (TV 2): Finaledrømmen brast for Amalie Snøløs (21) da hun tapte i melkespannholding mot Eunike Hoksrød (39).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter elleve intense uker på Farmen-gården, var det bare tre deltakere igjen på gården da det omsider var klart for semifinalen.

I den første delen av semifinalen av sikret Halvor Sveen (47) seg en finaleplass, etter at han slo de andre i smiing.

Det sto derfor mellom Amalie Snøløs (21) og Eunike Hoksrød (39) i den aller siste konkurransen før den store finalen, og de måtte konkurrere i melkespann.

Fire minutter ute i konkurransen begynte Amalie å slite, og da hun ikke klarte å strekke ut armene etter en advarsel fra programleder Gaute Grøtta Grav (38), kunne Eunike juble for en finaleplass.

Når TV 2 møter Amalie like etter tapet, forteller hun at hun er stolt over å få en tredjeplass i Farmen 2017.

– Det er selvfølgelig surt når finalen er rett rundt svingen. Men jeg tapte for en bedre dame i dag, og jeg er kjempefornøyd med innsatsen, sier Amalie.

Kroppen klarte ikke mer

21-åringen fra Birkeland forteller at armene hennes ikke klarte mer da tiden hadde passert fire minutter.

– Armene holdt på å ramle av. Jeg begynte å kjenne at kroppen skrumpet seg inn, fordi den ville virkelig ikke holde i melkespannene. Jeg kjente at jeg ikke klarte mer, sier Amalie.

Hun håper nå at Eunike slår Halvor i den avgjørende kunnskapskonkurransen i finalen.

– Det er helt rått at Eunike er i finalen. Jeg heier på henne nå. Hun er helt syk, på alle måter. Hun er latterlig morsom, sinnssyk frekk, men hun er en rå dame. Vi har kommet hverandre ganske nærme den siste tiden, sier hun.

BEGYNTE Å SLITE: Amalie Snøløs (21) fikk problemer fire minutter ut i melkespannholdingen, og måtte til slutt gi seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
BEGYNTE Å SLITE: Amalie Snøløs (21) fikk problemer fire minutter ut i melkespannholdingen, og måtte til slutt gi seg. Foto: Alex Iversen / TV 2

Kynisk spill

I løpet av Farmen-oppholdet har ikke Amalie vært den beste likte i gruppa. Til tider har hun følt seg utstøtt.

– Gruppen synes det har vært forferdelig trist at jeg har tatt valg som ikke har gjort andre godt. Jeg har hele tiden tatt valg som har ført til at jeg har kommet lengst mulig. Folk har nok ikke likt at en 21 år gammel, liten snuppe har fått lov til å avgjøre ting og hatt en finger med i spillet, sier hun.

Amalie innrømmer at hun har spilt et kynisk spill inne på gården.

– Jeg har vært en kyniker, en luring og en slange som har sneket seg rundt. Jeg har hatt det så gøy, sier hun.

FIKK EN KLEM: Eunike ga Amalie en klem da melkespannholdingen var over. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK EN KLEM: Eunike ga Amalie en klem da melkespannholdingen var over. Foto: Alex Iversen / TV 2

Brukte de andre

Hun innrømmer også at hun har brukt noen av de andre deltakerne på gården for sin egen vinning. Deriblant Karianne Amlie Wahlstrøm (26), som måtte reise hjem to uker før finaleuken.

– Jeg valgte Karianne, som er den som jeg følte at jeg sto nærmest, til førstekjempe. Det var null problem for meg. Det er det beste valget jeg har gjort for meg selv noen gang. Og det er jo kjempe-kynisk å si det. Men fra min side var det spillets gang, sier hun.

Amalie mener at hun ved å sende hjem Karianne klarte å sikre seg en plass i finaleuken.

SEMIFINALISTENE: Eunike Hoksrød (39), Amalie Snøløs (21) og Halvor Sveen (46) møttes til semifinale. Foto: Alex Iversen / TV 2
SEMIFINALISTENE: Eunike Hoksrød (39), Amalie Snøløs (21) og Halvor Sveen (46) møttes til semifinale. Foto: Alex Iversen / TV 2

Lurte Geir

For TV-seerne kunne det virke som om Amalie fikk et godt forhold til Geir Magne Haukås (47) inne på gården - en mann som også til tider følte seg utstøtt av resten av gruppen.

Men skal vi tro Amalie, var det hele et spill fra hennes side.

– Folk tror at Geir og jeg har kommet så nærme hverandre, men jeg skjønner ikke hva folk snakker om. Jeg har jo lurt Geir trill rundt, sier Amalie.

– Jeg ha hatt det hyggelig med Geir, men han har også vært veldig viktig i spillet mitt. Før han reiste hjem, så avtalte vi at han skulle velge meg som storbonde, slik at jeg skulle ta Kristian som førstekjempe. Men jeg valgte heller Karianne. Jeg gjorde det jeg måtte for å sikre meg, sier hun.

HAVNET PÅ TREDJEPLASS: Amalie Snøløs (21) tapte i melkespannholding, og fikk ingen plass i finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
HAVNET PÅ TREDJEPLASS: Amalie Snøløs (21) tapte i melkespannholding, og fikk ingen plass i finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2

Angrer ikke

21-åringen tar seg ikke nær av at hun ikke ble godt likt av de andre deltakerne, siden hun mener at det var en annen Amalie som var inne på Farmen-gården.

– Jeg driter fullstendig i at mange ikke har likt meg. De kjenner meg ikke i det hele tatt. Jeg er ikke lik 1917-Amalie. Å være så kynisk og så innstilt på konkurranse, det kan man ikke gjøre i 2017, sier hun.

– Jeg har vært utstøtt og jeg har fått høre at folk ønsker meg død, men jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg bare ler av det. Jeg angrer ikke på noe, fordi hadde jeg ikke gjort disse tingene, så hadde jeg vært ute for lengst, sier Amalie.

TV2.no sender direkte fra Farmen-finalefesten søndag kveld. Få det første intervjuet med vinneren og de andre deltakerne på TV2.no etter sendingen.

.

.