Hjortefilet med saus av blåmuggost

Christer Berens viser deg hvordan du lager den perfekte hjortefileten med deilig kremet blåmuggostsaus.

Aller først:

  • Finn fram alle ingrediensen og gjør alt klart.

  • Poteter og grønnsaker gjøres klar før kjøttet stekes.

  • Poteter kan være, kokte, potetmos, stekte eller ovnsbakte

  • Grønnsaker kan være: ovnsbakte rotgrønnsaker stekt sammen med potetene, rosenkål, brokkoli eller en salat.

Kjøtt og saus lages i samme panne.

Beregn ca 200 g filet av hjort eller pr person
ca 800 g filet av rein eller hjort
salt, grovmalt pepper
smør til steking
1 kvist frisk rosmarin eller timian

Blåmuggostsaus:

3 dl seterrømme eller matfløte + ev 1-2 dl kraft for magrere saus
ca 100 g blåmuggost
1 -2 ts tyttebærsirup, multesirup, rognebær gele eller portvin gele
Salt, pepper

Slik gjør du:

Smelt smør, tilsett frisk rosmarin, la smøret «bruse» ut før kjøttet legges i, dryss med salt og pepper. Øs stekefett over fileten under stekingen. Stek i 3-4 min på hver side. Ta opp fileten fra pannen og la fileten hvile mens sausen lages.
Ps: velger du elg, husk lengre steketid pga tykkere filet.

Tilsett rømme / fløte i pannen med smøret. Smuldre inn osten under omrøring, begynn med liten mengde ost og smak deg fram til hvor mye ost du vil ha.

Smak til med rognebær eller portvingele, tyttebærsirup, multesirup, portvinsgele eller rognebærgeles, salt og pepper.