Sunn og god eksamensmat

Nå er det for mange eksamen- og tentamensperiode. Da er det ikke alltid like lett å vite hva slags mat man burde ta med seg. I dag har Wenche hatt besøk av fysioterapistudent Maria Borge Svinø (22) som viser deg tips og triks til matpakken, enten du skal på biblioteket eller inn i selve eksamenslokalet.

Maria er student og har en stor lidenskap for trening og mat, uten at det skal gå utover matgleden. I disse dager har Maria eksamen og da er det også viktig å spise sunt slik at «hodet» fungerer godt og kroppen får den energien og næringen den trenger.

Marias favorittgrøt med smak av gulrotkake

Til 2 store mettende porsjoner

150 g lettkokte havregryn (evt. glutenfri)
2-3 stk revet gulrot
1 revet eple med skall

6 del melk/laktosefri melk evt. rismelk (vann skaper ikke samme smak)

Slik gjør du:

Bland sammen i en kasserolle og kok opp på middels varme. Koke til grøten blir fyldig. Trekk kasserollen vekk fra platen og smak til med kanel, kardemomme og 2-3 ss cottage cheese/vaniljeprotein (Maria bruker kasein for en enda tykkere grøt). Du kan også blande inn litt chiafrø.

Ved servering dryss over kanel, kokos, sukrin-gold, smør og noen flak med maldonsalt.

Proteinpannekaker

1 egg
1 revet eple
2-3 ss vaniljeprotein (eller 1-2 dl cottage cheese tilsatt 1-2 ts vanljepulver)
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
1-2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1-2 egg
Skummet melk

Slik gjør du:

Rør sammen og tilsett skummet melk til en tykk grøt. Stek små pannekaker/ lapper i litt smør i en stekepanne ved middels varme, 3-4 min på hver side.

Få flere gode og sunne mat-og treningstips på Marias Instagram-konto: mariaborge