Legene ga Farmen-Kristian ti prosent sjanse for å overleve

«Farmen»-deltaker Kristian Krubel Djupnes (21) ble funnet i en kurv da han var bare to måneder gammel. I «God morgen Norge» forteller han sin tøffe historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da «Farmen»-deltaker Kristian Krubel Djupnes (21) bare var noen måneder gammel, ga legene ham bare ti prosent sjanse til å overleve.

Et siste forsøk reddet Kristian, som søndag vant tvekampen mot Geir Magne Haukås (47).

Mandag var Kristian og moren Gunn Astrid Røv gjester i «God Morgen Norge», og i videoen du ser over forteller de om den førstnevntes tøffe start på livet.

Kristian ble født i Etiopia. Da han var to måneder gammel, ble han funnet i en kurv på en trapp foran et hus.

– Jeg var jo liten og ble født et sted det var litt andre forhold. Det var ikke et universitetssykehus, for å si det på den måten. Jeg ble syk da jeg var to måneder gammel, forteller Kristian.

SUNN OG FRISK: Kristian kjempet en tøff kamp, men vant til slutt over den kraftige lungebetennelsen. Foto: Privat
SUNN OG FRISK: Kristian kjempet en tøff kamp, men vant til slutt over den kraftige lungebetennelsen. Foto: Privat

Lite håp for Kristian

Gunn Astrid forteller at Kristian ble sendt til et barnehjem, for så å bli fraktet til sykehus med lungebetennelse.

– Du fikk antibiotika, og feberen gikk ikke ned. Du fikk en ny type antibiotika, men fortsatte å være dårlig. De ville egentlig bare gi ham opp fordi de hadde andre barn å bruke ressursene til, som de hadde mer håp for.

Det var lederen på barnehjemmet som bestemte seg for å gi Kristian én sjanse til.

– Heldigvis hadde de lederen på barnehjemmet som mente at de hadde penger til å prøve litt mer. Og da ble Kristian frisk, sier Gunn Astrid.

HJEM TIL HARSTAD: Gunn Astrid Rød tok åtte måneder gamle Kristian med seg hjem til Harstad, hvor han fort fattet interesse for gårdsdrift. Her er de begge i «God Morgen Norge». Foto: TV 2
HJEM TIL HARSTAD: Gunn Astrid Rød tok åtte måneder gamle Kristian med seg hjem til Harstad, hvor han fort fattet interesse for gårdsdrift. Her er de begge i «God Morgen Norge». Foto: TV 2

Videre forteller hun at hun og ektemannen ikke visste noe om Kristians kamp da de adopterte ham da han var åtte måneder gammel.

– Vi visste ikke at han var syk. Det var da vi kom dit at vi fikk vite hvor alvorlig det hadde vært og hvor nær vi var å miste ham.

Eventyret kunne jo endt før det hadde begynt

Kristian, som nå jobber som avløser hjemme i Harstad, sier at han ikke tenker på den tøffe starten sin til vanlig.

– ... men når man først tenker på det, så er man jo takknemlig for alt som har blitt gjort. Eventyret kunne jo endt før det hadde begynt.

På spørsmål om hvordan Kristian vil beskrive sitt opphold på «Farmen», svarer han dette:

– Det var artig, men jeg vil kalle det interessant. Det er ikke alt som er artig, og det skal det heller ikke være, men jeg vil kalle det interessant. En opplevelse.

Geir Magne Haukås ute av Farmen: – Jeg angrer på mye som ble gjort på gården

Her er brevet Geir ikke kunne få da han var på Farmen-gården: